Erciyes Master Planı - Son Dakika
Yerel

Erciyes Master Planı

Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı başkanlığındaki heyet, Erciyes Kayak Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

10.03.2013 16:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı başkanlığındaki heyet, Erciyes Kayak Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

Vali Abdülkadir Yazıcı, Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı Metin Durgun, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Yıldırım Şafak, Vali Yardımcısı Kemal Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Açıkgöz, daire müdürleri, teknik elemanlar ve gazeteciler ile birlikte Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin Erciyes Master Planı kapsamında yaptırdığı tesisleri gezdi.

Gezi sonrası açıklama yapan Vali Yazıcı, dünyanın önemli kayak merkezlerinden biri olmaya aday Erciyes'te uygulanan Erciyes Dağı Master Planı dahilinde yürütülen çalışmaları yerinde görme imkanı bulduklarını ve yetkililerden bilgi aldıklarını belirtti.

Yozgat'ta da kayak tesisi yapılabileceğini ifade eden Yazıcı, şunları kaydetti:

"Çamlık ve Nohutlu Tepe'de biri küçük ölçekli diğeri normal standartlarda kayak tesisleri yapılabilir. Yozgat insanı, gençliği bunu hak ediyor. Biz de bu alanda gerekli çalışmaları başlattık. Fizibilite çalışmalarımız sürüyor. Üç ana bölümden birini oluşturacak olan mini kayak ve kızak merkezinin ilimize yapmayı planladığımız Spor Vadisini tamamlayan bir unsur olacağını düşünüyorum. Bu kapsamda birim amirleri ve gazetecilerden oluşan grupla Erciyes'i yerinde incelemek üzere bu gezi programı tertipledik."

Gezinin son derece güzel ve verimli geçtiğini ifade eden Yazıcı, geziye katılan herkese teşekkür etti.

ORAN Genel Sekreteri Mustafa Palancıoğlu'nun eşlik ettiği heyet, Kadir Has Kent Müzesi ve Seyyid Burhanettin Türbesi'ni ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

Muhabir: Özcan Güney

Yayıncı: Orhan Canbulatel - YOZGAT

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erciyes Master Planı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement