Eskişehir'de Çocuk İşçiliğine Hayır Yürüyüşü - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'de Çocuk İşçiliğine Hayır Yürüyüşü

Eskişehir\'de Çocuk İşçiliğine Hayır Yürüyüşü

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Eskişehir İl Müdürlüğü tarafından, “12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü” münasebetiyle bir yürüyüş düzenlendi.

12.06.2014 18:05

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Eskişehir İl Müdürlüğü tarafından, "12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü" münasebetiyle bir yürüyüş düzenlendi.

Hamamyolu girişinden başlayan yürüyüş Saatli Park'a kadar devam etti. "Bir Çocuğu Eğitmek O Ülkenin Kaderini Belirler" yazılı pankartlarla yaşanan olaylara da tepki gösteren çocuklar, yaşıtlarının çalıştırılmasının engellenmesi gerektiğini vurguladı.

Saatli Park'ta konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Eskişehir İl Müdürü Sultan Murat Aydın, çocuk işçiliğinin sosyal ve ekonomik yönden önemli bir insan hakkı ihlali olduğunu söyledi. Bugün tüm dünyada yaklaşık 250 milyon çocuğun yeterli eğitimden, sağlık hizmetlerinden ve temel özgürlüklerden yoksun biçimde çalıştığını belirten Aydın, "Çocuklar inşaatlarda, tarlalarda, fabrikalarda, oto tamirhanelerinde, maden ocaklarında hatta savaşlarda asker olarak kullanılmakta ve çalıştırılmaktadır. Ağır çalışma koşulları ve kötü muamele pek çok çocukta derin fiziksel ve psikolojik izler bırakmaktadır. Bizler yarına güvenle bakabilmesi için çocuklarımıza sağlayacağımız olanaklarla yakından ilişkilidir. En değerli varlığımız olan çocuklarımızın, hak ettikleri sosyal ve ekonomik ortamlarda yaşayabilmeleri ve geleceğe güvenle bakabilmeleri için atacağımız adımların ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Bu bilinç ve kararlılık ile çalışırsak çocuk işçiliğine son verebileceğimizi biliyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından günün anlam ve önemini anlatan özlü sözler okudu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskişehir'de Çocuk İşçiliğine Hayır Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement