Espiye'de Alt Yapıya 30 Milyon TL Harcandı - Son Dakika
Yerel

Espiye'de Alt Yapıya 30 Milyon TL Harcandı

Espiye\'de Alt Yapıya 30 Milyon TL Harcandı

Giresun'un Espiye ilçesi Belediye Başkanı Erol Karadere, alt yapıya 30 milyon TL harcama yaptıklarını söyledi.

06.09.2013 11:18  Güncelleme: 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun'un Espiye ilçesi Belediye Başkanı Erol Karadere, alt yapıya 30 milyon TL harcama yaptıklarını söyledi.

Karadere, Espiye'ye layık olduğu şekilde hizmet etmeye çalıştıklarını belirterek, "Bizi tanıyanlar ve Espiye halkı geçmişten günümüze bu ilçe için neler yaptığımızı ve hizmetin bizim için önemini bilirler. 1957 yılında kurulan bir alt yapı vardı bu ilçede. Alt yapıyı komple yenileyerek, kanalizasyon hattı da dahil olmak üzere baştan aşağıya revize ettik. Çünkü günümüz şartlarına uygun bir alt yapı oluşturduk. İçme suları konusunda, yeni, modern ve çağa ayak uyduracak şekilde bu sistemler de yenilenerek hizmete sunuldu" dedi.

Espiye'nin çok yağış alan bir ilçe olduğunu kaydeden Karadere, "Bundan dolayı da yağmur su hattına büyük bir ihtiyaç vardı. Geçmişte 1-2 saat yağan yağmurlar bile su baskınlarına yol açarken bugün böyle bir sorun yoktur. Vatandaşımızı yağmur günleri işinden, gücünden, uykusundan olmaktan kurtardık. Bunun son örneğini 27 Temmuz'da çok şiddetli yağan yağmur ile yaşadık. 4.5 saat hiç durmadan yağan sağanağa rağmen, 160-170 metreküp yağmura rağmen, yaptığımız alt yapı sayesinde en küçük bir sorun yaşanmadı. Alt yapıya 30 milyon TL'nin üzerinde bir yatırımımız oldu. Bu, bir ilçe için çok büyük bir rakam" ifadelerini kullandı.

Hayvan Borsası projesinin yüzde 90 oranında tamamlandığını dile getiren Karadere, "2,5 milyon TL'lik bir yatırım bu. 5 bin metre karesi kapalı alan olacak şekilde toplam 11 bin metre kare alan üzerine yapılıyor. İnsanlar hayvanlarını getirerek, burada modern şartlarda pazarlayabilecekler. Tesis içinde Avrupa standartlarında bir mezbahane olacak. Avrupa uyum yasaları gereği, 2014 yılından itibaren bu standartlarda olmayan mezbahanelerde hayvan kesimi yapılamayacak. Bunu da Espiyelilerin hizmetine sunuyoruz. İhracata direk mal yükleyebilen hayvan kesimleri yapılabilecek" diye konuştu. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Espiye'de Alt Yapıya 30 Milyon TL Harcandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement