Toroslar'da Kadınlara Obezitenin Tehlikeleri Anlatıldı - Son Dakika
Yerel

Toroslar'da Kadınlara Obezitenin Tehlikeleri Anlatıldı

Toroslar\'da Kadınlara Obezitenin Tehlikeleri Anlatıldı

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesinin EV-KA Projesi kapsamında, kursiyer kadınlara obezite konusunda seminer verildi.

16.01.2014 16:53  Güncelleme: 17:03

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi'nin EV-KA projesi kapsamında kursiyer kadınlara obezite konusunda seminer verildi.

Toroslar Belediyesi tarafından TORTEK'te eğitim alan kadın kursiyerlere yönelik düzenlenen Ev Kadınlarını Eğitim Programı (EV-KA) devam ediyor. Koray Aydın Stadı Tiyatro ve Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen eğitim programında bu hafta, Beslenme Uzmanı Uzman Dr. Mustafa Bahar, kadınlara Obezite ve Sağlıklı Beslenme konusunda bilgiler verdi. Seminerde obezitenin tehlikelerini anlatan Dr. Bahar, özellikle çocuklarda obezitenin daha tehlikeli olduğunu söyledi. Bahar; yetişkin bir insanın şişmanlık döneminde 90 ile 100 kilogram olabilecekken, çocukluk döneminde başlayan şişmanlığın bu rakamı 180-200 kilograma kadar çıkarabileceğini belirtti. Erkeklerde yaşanan şişmanlık tipinin de tehlikeli olduğunu belirten Bahar, bunun nedenini ise erkeklerde yağlanmanın daha çok üst bölgelerde olmasıyla karaciğer ve kalpte yağlanma oranının fazla olmasına bağladı.

Eğitim programıyla ilgili açıklama yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, rutin belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra sosyal belediyeciliğe de önem verdiklerini belirterek, bu eğitim faaliyetlerinin de en güzel örnek olduğunu kaydetti. Başkan Tuna, 7 yıldır sürdürülen EV-KA Projesi ile amaçlarının ev hanımlarının daha bilinçli, sosyal ve girişimci bireyler olarak toplumda yer almalarını sağlamak olduğunu söyleyerek, projeye destek veren Mersin Rotary Kulübü'ne ve uzmanlara teşekkür etti.

Program sonunda Rotaryan Belgin Gürağaç, Dr. Bahar'a bir teşekkür plaketi takdim etti. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Toroslar'da Kadınlara Obezitenin Tehlikeleri Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement