Evde Eğitim Hizmeti Gören Meryem'den Kaymakam Tura'ya Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Evde Eğitim Hizmeti Gören Meryem'den Kaymakam Tura'ya Ziyaret

Evde Eğitim Hizmeti Gören Meryem\'den Kaymakam Tura\'ya Ziyaret

Karaciğer nakli sebebiyle evde eğitim hizmeti gören Meryem Yağmur Konat, Diyarbakır'ın Sur İlçe Kaymakamı Memduh Tura'yı makamında ziyaret etti.

15.07.2016 18:25

Diyarbakır'da 2011 yılında geçirdiğini karaciğer nakli sebebiyle, okula gidemeyen ve 'Evde Eğitim' programı ile okul hayatına devam eden 9 yaşındaki minik Meryem Yağmur Konat, Sur Kaymakamı Memduh Tura'ya ziyarette bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyarbakır Sur kaymakamlığının kordineli çalışmaları ile başlatılan 'Evde Eğitim' programı ilk tohumunu verdi. Diyarbakır'da okula gidemeyen ve 2007-2008 tarihli başlatılan programdan yararlanan öğrencilerden biri Meryem Yağmur Konat 9 yaşında. Okul hasretiyle yanıp tutuşan Meryem Yağmur Konat, bu özlemini 'evde eğitim' programıyla giderdiğini belirtti. Konat, "Rehabilitasyon Araştırma Merkezi'nde görevli eğitim uzmanı Semra öğretmen eğitim verdi. Düzenli eğitim görmüş oldum. Kaymakam bey'i ilk gördüğümde hem çok şaşırdım hem de inanılmaz mutlu oldum. Yaptığı bu sürpriz benim için unutamayacağım bir anı oldu. Kendisinin bu anlamlı ziyaretine karşılık ben ve öğretmenim kaymakamımızı makamında ziyaret etmek istedik. Bizi kırmayıp makamında kabul ederek bir kez daha mutlu ettiği için kendisine teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Kaymakam Tura, minik Meryem ve Semra öğretmeni evlerinde ziyaret ederek, onlara büyük bir sürpriz yaşattığını dile getirdi. Tura, Meryem'le yakından ilgilendi. Minik Meryem ve onun gibi olan tüm öğrencilerin 'evde eğitim' uygulaması ile eğitim ve öğretimlerinde aksaklık yaşamamasının kendisini çok mutlu ettiğini söyleyen Sur Kaymakamı Dr. Memduh Tura, "'Geleceğe yön veren çocuklarımızın eğitimlerinden geri kalmamaları için her türlü çabayı göstermek zorundayız. Meryem gibi rahatsızlığından dolayı eğitiminden geri kalan çocuklarımız için 'evde eğitim' uygulaması birçok öğrenciye hem eğitim hem de psikolojik açıdan yarar sağlamaya devam ediyor. Meryem'i evinde ziyaret ettiğimde gözlerindeki eğitim aşkına bizzat şahit oldum. Hem hocamızın özverisi hem de Meryem'in çabalarının ilerleyen süreçte çok olumlu sonuçlar vereceğinden şüphem yok. Umut ediyorum ki minik Meryem gibi çeşitli rahatsızlıklar nedeniyle eğitimlerinden uzak kalan öğrencilerimiz de en kısa zamanda bu hizmetten yararlanırlar. Gerek bizler gerekse İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Rehberlik Araştırma Merkezi birimlerimiz olarak oldukça dikkatli ve hassas bir şekilde çalışarak sağlık sorunu yaşayan çocuklarımız için eğitimi eve taşıma konusunda kararlıyız." ifadelerini kullandı.

Meryem'in duygularını dile getirmesinin ardından Kaymakam Memduh Tura, kendisine çeşitli hediyeler verdi. Meryem ve Semra öğretmen beraberlerinde getirdikleri çiçeği Kaymakam Tura'ya sundu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Evde Eğitim Hizmeti Gören Meryem'den Kaymakam Tura'ya Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement