Eyüp Belediyesi Tiyatro Okulu Hizmete Açıldı - Son Dakika
Yerel

Eyüp Belediyesi Tiyatro Okulu Hizmete Açıldı

Eyüp Belediyesi, çocuk ve gençlerin kendilerini tiyatro alanında geliştirmesi amacıyla Eyüp Belediyesi Tiyatro Okulunu hizmete açtı.

17.01.2016 09:18

Eyüp Belediyesi, çocuk ve gençlerin kendilerini tiyatro alanında geliştirmesi amacıyla Eyüp Belediyesi Tiyatro Okulunu hizmete açtı. Açılışa katılan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, "Biz, belediye olarak kültür sanat ve gençliğe önem veriyoruz" dedi.

Eyüp Belediyesi tarafından, Eyüp Belediyesi Tiyatro Okulu açıldı. Yaklaşık 150 öğrenciye eğitimin verileceği tiyatro okulunun açılışını, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, tiyatro sanatçısı Ulvi Alacakaptan ile birlikte yaptı. Eyüp Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi ile Eyüp Güzeltepe Kültür ve Sanat Merkezinde faaliyet gösterecek olan tiyatro okulunda, ünlü tiyatro sanatçısı Ulvi Alacakaptan eğitim verecek.

İLK DERS VERİLDİ

Eyüp Belediyesi Tiyatro Okulu açılışı sonrasında, tiyatro sanatçısı Ulvi Alacakaptan, beraberindeki eğitimciler ile birlikte açılışa katılan tiyatro okulu öğrencilerine ders verdi. İlk dersin heyecanını yaşayan öğrenciler Alacakaptan'ın tecrübelerinden yararlandı. Dersler ilerleyen günlerde de periyodik bir şekilde devam edecek.

KÜLTÜR SANAT VE GENÇLİĞE ÖNEM VERİYORUZ"

Eyüp'ün kültür alanında önemli bir merkez olması adına, çalışmaları hızla sürdürdüklerini belirten Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, "Biz Eyüp Belediyesi olarak; kültür, sanat ve gençliğe ayrı bir önem veriyoruz. Bunların bizim medeniyet mefküremizin nesillerimize aktarılması gerektiği noktasında bir vizyonumuzun olduğunu düşünüyoruz. Bunun da Eyüp Belediyesi olarak ayrı bir sorumluluğu olduğuna inanıyoruz. Hem medeniyetimizin gençlere, nesillere aktarılması konusundaki sorumluluğumuz hem de gençlerimizin sanatla meşgul olmaları noktasında faaliyetlerimiz devam ediyor" dedi.

Tiyatro okulunun bunlardan biri ve en önemli uğraşı olduğunu anlatan Aydın, şöyle konuştu: "Bu çalışmayla alanında usta bir isimle Ulvi Alacakaptan ile çalışmaya karar verdik. Bu çalışmayla beraber hem gençlerimizin bireysel anlamda kişiliklerinin ve sosyal yönlerinin gelişmesi sağlanacak hem de belki aralarından ustalar, profesyoneller çıkacak. Hem de bu vesileyle tiyatro gibi bir sanat dalıyla, belki onların medeniyetimize ait düşüncelerle, değerlerle, mefkürelerimiz ile buluşmaları anlamında köprü olacak. Belediye bünyesinde burası ilk oldu. Yüzlerce başvuru aldık. Çok istekli arkadaşlar var. Arkadaşlarımız ilk derslerini bugün yaptı. İnşallah çok daha güzel çalışmalarla bu faaliyet devam edecek ve artacak. İnanıyorum çok kaliteli tiyatrocular ama hepsinden önemlisi çok kaliteli gençlik yetişecek."

"YERLİ VE BİZDEN OLAN BİR TİYATROYU AMAÇLIYORUZ"

Tiyatro sanatçısı Ulvi Alacakaptan ise, kültür üzerine bir benzetmesi olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Kültürün devamlı olması gerekiyor. Burada öyle bir iklim var, öyle bir esinti var. Çünkü Eyüp dediğiniz zaman bütün çevresiyle, mimari yapılarıyla, dini hüviyetiyle size çok güzel bir iklim sağlıyor. Size ve burada birlikte çalışacak olduğunuz gençlere. Bu iklimin özellikle kendi, yerli, bizden olan bir tiyatroyu amaçladığımız şu günlerde bize çok yardımcı olacağını sanıyorum. Çünkü biz ne yazık ki Fransızlar kadar güzel Molier, İngilizler kadar Shakespeare oynuyoruz da kendimiz gibi oynadığımız ürünümüz çok az. Neredeyse yok denecek kadar az. Biz bu yolda, beraber yetiştirdiğimiz gençlerle birlikte ve yetişkinlerle birlikte hep beraber yeni, yerli, bizden olan bir tiyatroyu yapmakta en güzel ortama kavuştuk." - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eyüp Belediyesi Tiyatro Okulu Hizmete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement