Fabrika Önündeki Çadırda Direniş Eylemi 500. Gününde - Son Dakika
Yerel

Fabrika Önündeki Çadırda Direniş Eylemi 500. Gününde

Fabrika Önündeki Çadırda Direniş Eylemi 500. Gününde

Balıkesir'de, sendika üyesi olduktan sonra işveren tarafından çıkışları verilen Teksif Sendikası üyesi işçileri adına fabrika önünde kurulan sendikanın direniş çadırında 500.gün geride kaldı.

14.11.2012 19:37

Balıkesir'de, sendika üyesi olduktan sonra işveren tarafından çıkışları verilen Teksif Sendikası üyesi işçileri adına fabrika önünde kurulan sendikanın direniş çadırında 500. gün geride kaldı.

Teksif Sendikası Balıkesir şube başkanı Hüseyin Akyüz, fabrika önündeki direniş eyleminde 500 günü geride bırakan işçilere destek vermek ve eylemi kamuoyuna hatırlatmak için bir basın açıklaması düzenledi.

Bigadiç yolu üzerindeki sentetik fabrikasının önündeki eylem çadırının önünde yapılan basın açıklamasına CHP İl Başkanı Muzaffer Mavuk, Türk-İş İl temsilcisi Harb-İş şube başkanı Ahmet Demirer, CHP, İşçi Partisi (İP) ve Emep gibi siyasi partiler ile ADD, bir grup üniversite öğrencisi ve eylem yapan işçiler ile onlara destek veren çalışanlar katıldı. Teksif Sendikası şube başkanı Hüseyin Akyüz'ün konuşma yaptığı basın açıklamasında sendika fabrika yönetimini protesto ederken, eyleme destek için gelen siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve öğrenciler ise hükumeti protesto etti. Hüseyin Akyüz, fabrikada çalışırken sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldıklarını belirttiği işçilerin haklarını direniş eylemiyle olduğu kadar yargı önünde de aramaya devam edeceklerini, süren davaların yakın zamanda mağdur işçilerin ve sendikanın lehinde sonuçlanmasını beklediklerini kaydetti.

Çadırdaki direnişte 500 günü geride bırakan işçilerden biri tüm arkadaşları adına yaptığı açıklamada, işverene tepki gösterdi. Sendikasızlaştırma gayretlerinin kendilerini mağdur ettiğini belirten işçi, "Yaklaşık birboçuk yıldır kesintisiz olarak buradaki eylem çadırımızda direnişimizi sürdürüyoruz. Konu yargıda, biz olumlu sonuç olacağını düşünüyoruz, olumlu sonuç alıncaya kadar direniş eylemimiz devam edecek" diye konuştu. Jandarmanın geniş güvenlik önlemi aldığı eylemde sık sık fabrika yönetimi ve hükumet aleyhinde sloganlar atıldı. Basın açıklaması olaysız şekilde sona erdi.

(YU)

14.11.2012 19: 12: 42

TSI

NNNN - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fabrika Önündeki Çadırda Direniş Eylemi 500. Gününde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement