Fethiye'de 23 Nisan'ı 20 Farklı Ülke Çocukları Kutladı - Son Dakika
Yerel

Fethiye'de 23 Nisan'ı 20 Farklı Ülke Çocukları Kutladı

Fethiye\'de 23 Nisan\'ı 20 Farklı Ülke Çocukları Kutladı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramının 92.yıldönümü Fethiye'de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

23.04.2012 15:18

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramının 92. yıldönümü Fethiye'de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Dünyanın değişik yerlerinden yaklaşık 600 çocuğun katıldığı görkemli törenlerde bazı öğrenciler sıcak nedeniyle baygınlık geçirdi.

Fethiye'de ilk tören Atatürk anıtı önünde gerçekleştirildi. Fethiye Kaymakamı Mehmet Ali Karatekeli, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Halil Özçelik, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Cumhuriyet Başsavcısı Ergün Tokgöz ve diğer yetkililerin çelenklerini sunduğu törende Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan ve diğer siyasi partilerin başkan ve üyeleri ile sivil toplum kuruluşları başkan ve üyeleri de çelenk sundular. Fethiye Belediye bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşının söylenmesinin ardından çelenk sunma töreni sona erdi.

DÜNYA ÇOCUKLARI GÖSTERİLER YAPTILAR

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramının 92. yıldönümü nedeniyle Fethiye Şehir stadında yapılan tören Kaymakam Mehmet Ali Karatekeli, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Halil Özçelik ve Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'nın öğrencilerin ve halkın bayramını kutlaması ile başladı. Fethiye 5. Uluslar arası çocuk Festivali nedeniyle İlçede bulunan 18 Ülkeden 20 gurup toplam 600 çocuğun da katıldığı çocuk bayramı kutlamasında Fethiye Belediye bandosu eşliğinde İstiklal Marşımız söylendi. Bayramın açılış konuşmasını Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin yaparken, Gültekin "Atatürk'ün çocuklara bıraktığı bu anlamlı bayramın önemine dikkat çekerek başarıya ulaşmada çok çalışılmasının gerektiğini söyledi.

Fethiye Gazi İlköğretim Okulu Öğrencisi Batuhan Çoman ve Yusuf İzzet Gökçe İlköğretim Okulu Öğrencisi Gizem Soysal'ın şiirler okumasının ardından öğrenci andı Fethiye Gazi İlköğretim Okulu Öğrencisi Buğra Topan tarafından söyletildi.

23 Nisan ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramında bazı okullardan cimnastik sporcusu öğrencilerin gösterileri ilgiyle izlendi. Öğrenciler gösterilerini sunarlarken sık sık alkışlandılar. Yusuf İzzet Gökçe İlköğretim Okulu Halk Oyunları ekibi bir gösteri sunarken bu öğrencilerde tribünlerdeki 2 bine yakın kişi tarafından alkışlandılar. Fethiye Şehir stadındaki

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı töreninde Rusya, Kenya, Kırgızistan, Çin, gurupları gösteriler gerçekleştirdiler. Bu gurupların gösterileri sık sık alkışlandı. Bazı gösteriler göz kamaştırırken tribünlerdeki vatandaşlar bu gösterileri ayakta alkışladılar. Fethiye Şehir stadındaki gösterileri 2 bini aşkın vatandaş izlerken yaklaşık 2 bin öğrenci ile 600 yabancı öğrenci de katıldı. Havanın sıcak olması nedeniyle bazı öğrenciler baygınlık geçirdi. Öğrenciler 112 Acil sağlık ekibi tarafından müşahede altında tutuldu. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fethiye'de 23 Nisan'ı 20 Farklı Ülke Çocukları Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement