Fethiye'de 'Bilim Şenliği' Sergisini Açtı - Son Dakika
Yerel

Fethiye'de 'Bilim Şenliği' Sergisini Açtı

Fethiye\'de \'Bilim Şenliği\' Sergisini Açtı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde TÜBİTAK ile Fethiye Merkez Atatürk Ortaokulu öğrencilerinin iş birliği ile hazırlanan bilim şenliği yoğun ilgi gördü.

05.05.2016 09:52

Muğla'nın Fethiye ilçesinde TÜBİTAK ile Fethiye Merkez Atatürk Ortaokulu öğrencilerinin iş birliği ile hazırlanan bilim şenliği yoğun ilgi gördü.

Bilim şenliğinde bisiklet ile giderken elde edilen enerjinin doğru akımla cep telefonunu şarj etmesinden, Hidrolik robota kadar çok sayıda proje izleyenler tarafından büyük ilgi ile izlendi.

Fethiye Merkez Atatürk Ortaokulu öğrencilerinin, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) işbirliği yaptığı eserler, bilim şenliğinde sergilendi.

Okul bahçesinde gerçekleşen etkinliğe Fethiye İlçe Milli eğitim Müdürü Hasan Doğan, bazı okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Okula gelişinde Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan'ı, okul müdürü Ali Koyuncu karşıladı.

Fethiye Merkez Atatürk Ortaokulu ve TÜBİTAK işbirliği ile gerçekleşen, bilim şenliği hakkında okul müdürü Ali Koyuncu'dan bilgi alan Doğan, 100'ü aşkın eserin sergilendiği şenliğin açılış kurdelesini keserek, katılımcılarla birlikte, öğrenciler tarafından hazırlanan eserlerin sergilendiği stantları gezip, öğrencilerden projeleri hakkında bilgi aldı.

HER BİRİ İLGİ ÇEKTİ

Öğretmen, öğrenci ve veli iş birliği ile hazırlandığı öğrenilen projelerden hemen her biri ilgiyle izlendi. Huzeyfe Tınas'ın öğretmeni ile birlikte geliştirdiği projede bisiklet yol alırken elde edilen enerji ile bisikletin üzerine yerleştirilmiş kabındaki cep telefonu şarj yaparken, hidrolik ile çalışan vinç robotta en çok izlenen projeler olarak dikkat çekti.Ayrıca gece yürüyüş esnasında kullanılabilecek ışıklı baston, elektrikli şemsiye, orman da yön kaybını önleyen pusulalı ayakkabı, yaz aylarında güneşten korunabilmek için şemsiye altında serinleme, ışık labirenti, lazerle ses iletimi karpuzdan elektrik enerjisi oluşturup telefon şarjı, tarımda organik mücadele gibi çok sayıda proje hayranlıkla izlendi.Bilimsel farkındalık oluşturmaya çalışan öğrencileri kutlayan Hasan Doğan, "Nitelikli eğitim hedefimizin bir adımı da, öğrencilerimize değer taşıyan projeler konusunda fikir üretmeyi ve bu fikirlerini proje halinde hayata geçirme düzeyine gelmelerine, zemin ve imkan sağlamaktır" dedi.

Okul Müdürü Ali Koyuncu TÜBİTAK için 25 proje yeterli olmaktadır. Ancak burada 100!ün üzerinde proje sergilenmektedir. Çevre okullardan da yoğun öğrenci ilgisi ile karşılaştık. Fen ve teknoloji ile teknoloji ve tasarım öğrenci ve öğretmenlerinin hazırladığı bilim şenliğine destek veren velilere, öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederim" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fethiye'de 'Bilim Şenliği' Sergisini Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement