Film Afişlerini Minyatür Tekniğiyle Yorumladı - Son Dakika
Yerel

Film Afişlerini Minyatür Tekniğiyle Yorumladı

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Grafik Bölümü mezunu Murat Palta'nın minyatür teknikle eski film afişlerine yeni yorum katarak yaptığı film afişleri ilgi görüyor.

25.07.2012 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Grafik Bölümü mezunu Murat Palta'nın minyatür teknikle eski film afişlerine yeni yorum katarak yaptığı film afişleri ilgi görüyor.

GSF Grafik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Levent Mercin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Metin Palta'nın geleneksel Osmanlı motifleri ve minyatür tekniğiyle çağdaş batılı sinema afişlerini yeniden yorumladığı, bu deneysel çalışmaya 2 yıl önce fakültelerinde başladığını kaydetti.

Palta'nın aldığı olumlu tepkilerin ardından aynı tekniği kullanarak daha fazla film posteri geliştirdiğini ifade eden Doç. Dr. Mercin, şöyle konuştu:

"Fakültemizin mezunu Metin Palta'nın, bitirme tezi olarak hazırladığı film afişleri Türkiye ve dünyada ses getirdi. Palta'nın eserleri Huffington Post ve Slate Magazine gibi dünyaca ünlü magazin dergilerinde de yayınlandı. Palta'nın yaptığı 'Kill Bill' çalışmasının, Miramax'ın resmi sitesinin açılışında

'Tarantino Osmanlı döneminde' tanıtımıyla yayınlanması dünyada büyük ses getireceğinin kanıtıdır. Böyle öğrencilerimizden gurur duyuyoruz. Buna benzer çalışmalar üniversitemiz adına gurur verici. DPÜ GSF'ye rektörlüğün sunduğu imkanları boşa çıkarmak istemeyiz. Buna benzer çalışmalarla üniversitemizin ne kadar kaliteli bir yer olduğunu Türkiye ve dünyaya duyurma fırsatı buluyoruz."

Doç. Dr. Mercin, bugüne kadar 11 film için Osmanlı minyatürleri tarzında poster hazırlayan Palta'nın ilk olarak "Osmanlı Star Wars" çalışması olduğunu sözlerine ekledi.

Muhabir: Sedat Gök

Yayıncı: Deniz Açık - KÜTAHYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Film Afişlerini Minyatür Tekniğiyle Yorumladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement