Foça Kaymakamlığı, Yalnız Yaşlıya Sahip Çıkıyor - Son Dakika
Yerel

Foça Kaymakamlığı, Yalnız Yaşlıya Sahip Çıkıyor

Foça Kaymakamlığı, Yalnız Yaşlıya Sahip Çıkıyor

Foça Kaymakamı Adem Aslan, ilçede ve köylerinde yalnız yaşayan yaşlılara yakından ilgi göstermek amacıyla "Her Zaman Sizinleyiz" projesi başlattı.

31.03.2012 19:09

Foça Kaymakamı Adem Aslan, ilçede ve köylerinde yalnız yaşayan yaşlılara yakından ilgi göstermek amacıyla "Her Zaman Sizinleyiz" projesi başlattı. Bu kapsamda yapılan araştırma sonucu belirlenen, 70 yaş ve üstü yalnız yaşayan 219 yaşlı vatandaşa kısa sürede ulaşıldı. Kaymakam Aslan, Ilıpınar Köyü'nde yaşayan yaşlıları da ziyaret etti.

Kaymakam Adem Arslan, beraberinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yıldız, Reha Midilli Anadolu Lisesi Müdürü Ali Öztütüncü ve öğrencilerle birlikte Ilıpınar Köyü'ne gitti. Önce köy muhtarı Erdinç Tabaklı'yı ziyaret etti ve Ilıpınar'ın sorunları hakkında bilgi aldı. Köy kahvehanesinde vatandaşlarla toplantı düzenleyen Kaymakam Arslan ve beraberindekiler, 82 yaşındaki Kamile Döner ile de bol sohbet etti. 82 yıllık yaşamına sığdırdığı ve bir çırpıda aklanı gelen anılarını dinledi.

Foça Kaymakamlığı'nca yürütülen

"Her Zaman Sizinleyiz" projesiyle birlik, beraberlik, dayanışma düşüncesinin kazandırılmasını, dün ile bugün arasında köprü kuran yaşlıların yalnız olmadıklarını hissettirmeyi ve yaşlıların ihtiyaçlarını karşılamayı amaçladıklarını belirten Arslan, "Zor durumdaki vatandaşlarımız ve yaşlılarımızın yaşadıkları terk edilmiş ve kimsesizlik duygusunu ortadan kaldırarak, insanımızın değer yargıları arasında var olan yaşlıya sevgi, dayanışma ve saygı yaklaşımını, değişen toplum yapısı içinde ve bilimin ışığında profesyonelce hizmet alanlarına taşıyarak, yaşlı vatandaşlarımıza yürütülecek hizmetlerin kalitesini ve çeşitliliğini artırmaya yönelik çalışmalar kaymakamlığımızca sürdürülecektir" dedi

Bu tür toplantıların birlik ve berberliği pekiştirdiğini dile getiren Arslan, şunları söyledi: "Ancak kaymakamlığımızın çalışmaları yaşlılarımızın sorunlarının çözümü ve toplumda hak ettikleri yeri almaları konusunda tek başına yeterli değildir. Toplumda bu bilincin yerleşmesi, bugüne kadar olduğu gibi gönüllü kuruluşlarımızın ve yurttaşlarımızın katkıları ile yaşlılarımıza daha iyi yaşama koşullarını sağlayabiliriz. Bizleri bugünlere ve geleceğe hazırlayan yaşlılarımız için hayatı kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak bizlerin insanlık ve yurttaşlık görevimizdir."

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren köylüler, Kaymakam Arslan'a teşekkür etti.

(HE-ERG-

31.03.2012 18: 49: 38

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Foça Kaymakamlığı, Yalnız Yaşlıya Sahip Çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement