Foça'nın Yeni Sanat Galerisi Foçart Açıldı - Son Dakika
Yerel

Foça'nın Yeni Sanat Galerisi Foçart Açıldı

Foça\'nın Yeni Sanat Galerisi Foçart Açıldı

Bir süredir çalışmalarını Foça'da sürdüren Ressam Bahattin Bilgin, Foça'ya yepyeni bir sanat galerisi ve resim atölyesi kazandırdı.

08.07.2013 13:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir süredir çalışmalarını Foça'da sürdüren Ressam Bahattin Bilgin, Foça'ya yepyeni bir sanat galerisi ve resim atölyesi kazandırdı.

Fevzipaşa Mahallesi 216 sokakta açılan 'FOÇART' Sanat Galerisi Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ'ın da katıldığı törenle sanatseverlerin hizmetine girdi.

Açılış kurdelesini kesen Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, şunları söyledi: "Foça'mız, sanata ve sanatçıya her zaman saygı duyulan, kültürel değerleri yüksek, nadide bir ilçemiz. Bu bağlamda bizler de elimizden ne geliyorsa, Foça Belediyesi olarak sanatın icra edildiği her noktada ve Bahattin Bilgin gibi değerli sanatçılarımızın her zaman yanında olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bahattin Bey, Foça'mıza yeni bir sanat merkezi kazandırdı. Kendisine çok teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum."

Ressam Bahattin Bilgin de "Bugün benim için çok anlamlı bir gün. Foça'mızda sanat üretilen yeni bir mekan kazandırmanın mutluluğu ve gurunu yaşıyorum. Belediye Başkanımız Sayın Demirağ da bizleri kırmayarak bizim için bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmayarak onurlandırdı" diyerek, ilgisinden ötürü Başkan Demirağ'a teşekkür etti.

Sanatçının dost ve yakınlarının yanı sıra çok sayıda sanatseverin katıldığı açılış etkinliğinde sergilenen Ressam Bahattin Bilgin'in eserleri ziyaretçiler tarafından ilgiyle incelendi.

BAHATTİN BİLGİN KİMDİR?

Ressam Bahattin Bilgin; 1955 Yılında, Samsun'un Ladik ilçesi Hasırcı köyünde doğdu. İlk dönem eğitim ve öğrenim yıllarını Ladik Akpınar Öğretmen Okulunda yatılı olarak geçirdi. İstanbul Çapa Öğretmen Okulu Resim Bölümünden mezun oldu. Akademik eğitimini, İstanbul Tatbiki Güzel Sanatlar Akademisi'nde, Resim Bölümünde tamamladı. Resim çalışmalarına uzun bir aradan sonra yeniden başlayan Bahattin Bilgin'in eserlerinde, sürrealizm yeni dönem resmin yansımaları gözlemlenmektedir. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Foça'nın Yeni Sanat Galerisi Foçart Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement