GAMEK, Geleneksel 2. Yemek Yarışmasını Düzenledi - Son Dakika
Yerel

GAMEK, Geleneksel 2. Yemek Yarışmasını Düzenledi

GAMEK, Geleneksel 2. Yemek Yarışmasını Düzenledi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları, geleneksel 2. yemek yarışması düzenledi.

27.05.2013 10:48  Güncelleme: 10:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları GAMEK geleneksel 2. yemek yarışması düzenledi.

M1 Alış Veriş Merkezi'nde yapılan yemek yarışmasında dereceye girenlere hediye çekleri verildi. Yapılan yemek yarışması sonrası ödül töreninin ardından Sanatçı İhsan Güvenç tarafından konser verildi.

Yemek yarışması ödül törenine Gaziantep Vali Yardımcısı Bayezit Bestami Alkan, Şahinbey Kaymakamı Uğuru Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Nedret Engin, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Settar Çanlıoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Muhtar Akyol ve vatandaşlar katıldı.

Yarışmacılar, Gaziantep özgü yöresel yemekler ve tatlılar yaparak jüriye zor anlar yaşattı. Jüri yapılan yemekler arasında birinciyi seçmekte zorlandı. Yarışmaya ilk kez katılan yarışmacılar düzenlenen yarışmanın çok güzel olduğunu gelecek sene yapılacak yarışmalarda katılacaklarını belirttiler.

Gaziantep mutfağının artık bilinen bir mutfak olduğunu belirten Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, "Dünyada Gaziantep Mutfağı diye bilinen bir mutfak var. Bunu her zaman söylüyoruz. Fransız mutfağı her zaman için çok iyidir ama hiçbir zamana bir Paris mutfağı ya da

Liyon Mutfağı yoktur. Bu açıdan biz kendimizi şanslı sayıyoruz. GAMEK bu konuda çok önemli işler yaptı. Yaptıkları işlerden dolayı GAMEK' e emeği geçen arkadaşlarımızı kutluyoruz. Bizim burada yapılan yemekleri tatma şansımız olmadı. Yemeklerden tadan arkadaşlar söylüyorlar son derece lezzetli yemek ve tatlılar yapılmış. Siz değerli yarışmacılarımızı da kutluyorum" dedi.

Yemek yarışmasına destek verenlere Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey tarafından plaket ve teşekkür sertifikası verildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel GAMEK, Geleneksel 2. Yemek Yarışmasını Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement