Gaün'den Estonya Üniversitelerine Türk Dili Edebiyatı Kürsüsü Desteği - Son Dakika
Yerel

Gaün'den Estonya Üniversitelerine Türk Dili Edebiyatı Kürsüsü Desteği

Gaün\'den Estonya Üniversitelerine Türk Dili Edebiyatı Kürsüsü Desteği

Estonya Tallinn Üniversitesi ve Tartu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Mihhail Lotman, üniversitelerinde kuracakları Türk Dili ve Edebiyatı kürsüsü için işbirliği imkanlarını görüşmek üzere Gaziantep Üniversitesi'ni ziyaret etti.

28.03.2013 14:47

Estonya Tallinn Üniversitesi ve Tartu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mihhail Lotman, üniversitelerinde kuracakları Türk Dili ve Edebiyatı kürsüsü için işbirliği imkanlarını görüşmek üzere Gaziantep Üniversitesi'ni ziyaret etti.

GAÜN Rektör Vekili Prof. Dr. Türkay Dereli, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Estonya'daki her iki üniversite ile irtibatımız hali hazırda vardı. Öğrenci ve öğretim üyesi hareketliliğini sağlıyorduk. İşte şimdi bu ilişkiler gelişmeye ve meyvesini vermeye başladı. Kendilerine çok güzel bir Türk Dili ve Edebiyatı kürsüsü kurmaları için her türlü desteği vereceğiz" dedi.

Daha sonra GAÜN Fen - Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Halil İbrahim Yakar ve Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Ağır ile görüşen Prof. Dr. Mihhail Lotman, modern Türk şiirinden oldukça etkilendiğini ifade ederek, karşılaştırmalı edebiyatla ilgilendiğini, bu şekilde farklı insanları ve kültürlerini anlayabildiğini söyledi. Yrd. Doç. Dr. Ahmet Ağır'dan, Cenap Şahabettin'in "Evrak - ı Leyal" ve " Tevfik Fikret'in Bütün Şiirleri" kitapları hakkında bilgi alan Prof. Dr. Lotman'a, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Ağır tarafından bu kitaplar hediye edildi. Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Halil İbrahim Yakar ise bir öğrencinin Erasmus programı kapsamında Tallin Üniversitesine gittiğini, bir öğrencinin de gitmek için başvurusunu yaptığını belirterek, geçen senede Tallin'den Üniversiteye bir öğrenci geldiğini kaydetti.

(MDC-

28.03.2013 14: 27: 26

TSI

NNNN - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaün'den Estonya Üniversitelerine Türk Dili Edebiyatı Kürsüsü Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement