Gaün Havacılık Topluluğu Fethiye Ölüdeniz'de - Son Dakika
Yerel

Gaün Havacılık Topluluğu Fethiye Ölüdeniz'de

Gaün Havacılık Topluluğu Fethiye Ölüdeniz\'de

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Havacılık Topluluğu tarafından her dönem Nisan ve Ekim aylarında gerçekleştirdiği SIV (Simulation d’Incident en Vol) havada yaşanabilecek acil durumların simule edilmesi faaliyeti Babadağ-Ölüdeniz/Fethiye’de gerçekleştirildi.

30.04.2015 17:36

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Havacılık Topluluğu tarafından her dönem Nisan ve Ekim aylarında gerçekleştirdiği SIV (Simulation d'Incident en Vol) havada yaşanabilecek acil durumların simule edilmesi faaliyeti Babadağ-Ölüdeniz/ Fethiye'de gerçekleştirildi.

Faaliyet, diğer dönemlerden farklı olarak bu sene kulüp pilotları, başlangıç pilotları, eğitmenler, mezun olmuş pilotlar ve faaliyette topluluğa yardımcı olan kişilerle birlikte 40 kişilik kalabalık bir ekiple Ölüdeniz'de yapıldı.

Havacılık Topluluğu Başkanı Can Alp Alaçam, Yamaç paraşütü pilotları için tekrarlanması ve yapılması güvenlik açısından gerekli olan SIV faaliyetlerinin, karasal ve sert bir iklimde uçuşlarını güvenli bir şekilde gerçekleştirmenin kendileri için oldukça önemli bir aktivite olduğunu söyledi.

Alaçam, "Kulüp pilotlarımız bu faaliyette ileri seviye hareketlere çalışırken kimi başlangıç pilotlarımız da yamaç paraşütünün tepkileri ile ilk defa karşılaşmış oldu ve tecrübe kazanarak acil durumlara karşı hazırlıklı oldu. Ailemiz ve ikinci evimiz olarak gördüğümüz Havacılık Topluluğu için SIV faaliyeti sadece uçuş anlamında değil birlik, beraberlik ve yardımlaşma konularında da ayrı bir eğitim faaliyetidir" dedi. Alaçam, bu tür faaliyetlerin gerçekleşmesinde kendilerine destek olan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun'a ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Göğüş'e teşekkür etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaün Havacılık Topluluğu Fethiye Ölüdeniz'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement