Gediz'de Meyvecilik Projesi - Son Dakika
Yerel

Gediz'de Meyvecilik Projesi

Gediz\'de Meyvecilik Projesi

Gediz İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından oluşturulan meyvecilik projesi kapsamında 14 çiftçiye sertifikalı fidan dağıtımı yapıldı.

11.12.2012 11:23

Gediz İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından oluşturulan meyvecilik projesi kapsamında 14 çiftçiye sertifikalı fidan dağıtımı yapıldı.

Gediz ilçesinde meyveciliğin geliştirilerek, çiftçilere alternatif gelir kaynağı oluşturmasına yönelik meyve bahçeleri tesis edilmesi amacıyla Özel İdare kaynaklı Meyveciliği Geliştirme Projesi kapsamında sertifikalı armut, elma ve kiraz fidanı dağıtımı yapıldı.

Sertifikalı fidanlar ile kapama usulü bahçe tesisi sistemini geliştirmek ve damlama sulama sistemini yaygınlaştırarak küçük parçalı ve engebeli arazilerin daha etkin ve verimli kullanılmasını sağlamak amacıyla, 1 dekar ve üzeri arazisi olan çiftçiler arasından usulüne uygun yetiştirmeyi taahhüt eden 14 üreticiye yarı bodur Red Chief elma, Zıraat 900 kiraz ve yarı bodur armut fidanları düzenlenen törenle teslim edildi.

Özel İdare kaynaklı gerçekleştirilen proje kapsamında Gediz İlçe belde ve köylerinden;

Fırdan Beldesi, Üzümlü Beldesi, Yeşilçay Beldesi, Ilıcasu Köyü ve Işıklar Köyünden 14 çiftçi 36 dekar alanda kapama usul tek çeşit meyve bahçesi tesisi oluşturacak.

(EFE)

11.12.2012 11: 01: 23

TSI

NNNN - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gediz'de Meyvecilik Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement