Genel Seçime Doğru - Son Dakika
Yerel

Genel Seçime Doğru

AK Parti Muş milletvekili adayları Mehmet Emin Şimşek, Abdulselam Er ve Medeni Çağlar, seçim çalışmalarını köy ve mahallelerde sürdürüyor.

26.10.2015 14:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Muş milletvekili adayları Mehmet Emin Şimşek, Abdulselam Er ve Medeni Çağlar, seçim çalışmalarını köy ve mahallelerde sürdürüyor.

Şimşek, yaptığı yazılı açıklamada, gerek kent merkezinde gerekse köylerde, çeşitli toplantılara katılarak hem vatandaşlardan destek istediklerini hem de AK Parti'nin hedeflerini anlattıklarını belirtti.

Türkiye'nin yarınları için AK Parti'nin tek başına iktidara gelmesi gerektiğini belirten Şimşek, koalisyon hükümetlerinin ülkeye hiçbir katkı sağlamadığını savundu.

Şimşek, AK Parti'nin kadınlar için çok önemli projeler hazırladığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Kadınların hakları, refahı, sosyal hayatta karşılaştığı engellerin ortadan kaldırılması güçlü toplum hedefimiz ve kalkınmamız için vazgeçilmezdir. Kadınlarımız, toplumsal hayatın olduğu kadar ailelerimizin de temel direğidir. AK Parti olarak, kadınların bireysel ve toplumsal olarak daha da güçlenmeleri, daha kaliteli eğitim olanaklarına sahip olmaları, karar alma mekanizmalarındaki etkinliklerinin artırılması, iş gücü piyasasına girişlerinin kolaylaştırılarak istihdamlarının artırılması, sosyal güvencelerinin sağlanması ve kadın girişimci sayısının artırılması temel hedeflerimizdir. Önümüzdeki dönemde kadınların karar alma mekanizmalarındaki etkinliğini daha da artıracağız. Siyasetten bürokrasiye kültürel ve sanatsal hayattan sivil toplum faaliyetlerine kadar kadının katılımını ve rolünü güçlendireceğiz. Başta erken çocukluk dönemi eğitiminin geliştirilmesi olmak üzere, kız çocuklarının eğitime devam etmelerinin sağlanması için gerekli tedbirleri alacak ve ilave teşvik mekanizmalarını hayata geçireceğiz. Erken evliliklerin önlenmesi için aileye yönelik eğitim hizmetlerinin yaygınlığını ve etkinliğini artıracağız. Kadınlarımızın sağlık hizmetine daha kolay erişimi için yaşadıkları ortamda hizmet almalarını sağlayacak ev ziyareti sistemini yaygın ve işlevsel hale getireceğiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Genel Seçime Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement