Gevaşlı Turizmciler Ayine Hazır - Son Dakika
Yerel

Gevaşlı Turizmciler Ayine Hazır

Gevaşlı Turizmciler Ayine Hazır

Bu yıl 3.'sü düzenlenecek olan Akdamar Kilisesi'ndeki ayin için Gevaşlı turizmciler hazırlıklarını tamamladı.

30.08.2012 12:41

Bu yıl 3.'sü düzenlenecek olan Akdamar Kilisesi'ndeki ayin için Gevaşlı turizmciler hazırlıklarını tamamladı.

İki haftadan kısa bir süre kalan ayin için ilçede hazırlıklar devam ederken, turizmciler çalışmaların sonuna geldi. Ulaşım, konaklama ve yemek gibi ihtiyaçların karşılanabilmesi için son hazırlıklarını tamamlayan turizmciler, gelecek olan kafileleri beklemeye koyuldu. Gelecek kafileler için tur şirketlerinin şimdiden rezervasyon yapmaya başladığını belirten Akdamar Restoran Sahibi İbrahim Alkan, bu yöndeki hazırlıklarını tamamladıklarını anlattı. Yılın her ayı konuklarını ağırlamaya hazır olduklarını söyleyen Alkan, "Zaten gerek temizlik gerekse fiziki çalışmalarımızı sürekli yapıyoruz. Fakat ayin için bu çalışmayı bu defa biraz daha genişlettik. Gelecek olan yerli ve yabancı kafileleri en güzel şekilde ağırlayacağımıza inanıyorum" dedi.

Sınırlı Sorumlu Gevaş Akdamar Göl Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Recep Avcı ise, tüm tekneleri yeniden gözden geçirerek eksiklerini tamamladıklarını anlattı. Bir defada bin 700 kişiyi adaya taşıyabileceklerini anlatan Avcı, "10 bin kişilik turist kafilesi bile gelse zorlanmadan adaya götürecek şekilde çalışmalarımızı tamamladık. Artık turistlerin gelmesini bekleyeceğiz" şeklinde konuştu.

Abalı Oteli Sahibi Erdal Uçar da, ilçenin tek oteli olduklarını belirterek, hazırlıklarını buna göre yaptıklarını kaydetti. 30 oda ve 70 yatak kapasiteli otellerinin Van Gölü manzarasıyla gelecek olan turistlere hizmet vereceğini kaydeden Uçar, "Odalarımızda tv, internet, 24 saat sıcak su, duş ve tuvaletler bulunmaktadır. Yüzme alanına da sahip olan otelimiz piknik yapılacak ve oturulacak yeşil alanlara da sahip. Yani gelecek olan turistler burada her istediğine rahatlıkla ulaşabilecek" dedi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gevaşlı Turizmciler Ayine Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement