Gezici Sinemaya Kozanlı İlgisi - Son Dakika
Yerel

Gezici Sinemaya Kozanlı İlgisi

Gezici Sinemaya Kozanlı İlgisi

38 il, 61 noktada etkinlik yapacak olan gezici tır, 10.durağında Kozan'da vatandaşlarla buluştu.

27.07.2012 12:17  Güncelleme: 13:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Altın Koza Anadolu'nun Festivalidir" ve "Adana'dan Anadolu'ya Türk Sineması Yollarda" sloganlarıyla yola çıkan ve 38 il, 61 noktada etkinlik yapacak olan gezici tır, 10. durağında Kozan'da vatandaşlarla buluştu.

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan'ın, 5 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunduğu alanda Hacıvat-karagöz gösterisiyle başlayan etkinlik, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Ali Şenozan Konservatuarı sanatçıları Feridun Dalgınlı ve Ferhat Deli'nin konserleriyle devam etti. Feridun Dalgınlı ve Ferhat Deli, seslendirdiği birbirinden güzel eserlerle konuklara unutulmaz bir akşam yaşatırken, etkinliğe gelenler de sanatçılara eşlik etti.

Törende konuşan Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, etkinliği Kozan'da düzenlemesi nedeniyle Zihni Aldırmaz'a teşekkür ederek, "Sadece Kozan'da değil, ülkenin birçok kentine gidiyorlar. Ondan dolayı Başkanımız Zihni Aldırmaz'a teşekkür ediyorum. Ben hep farklı projeler üretirdim. Ama Büyükşehir Belediye Başkanımız çok daha farklı projeler üretiyor. Kendisini kutluyorum" dedi.

Zihni Aldırmaz'ın 'Ortak Akıl Ortak Başarı' sloganını başarıyla uyguladığını anlatan Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, "Bizim belediyenin kanal açma makinası yoktu. Başkanımız bir gün bana 'iki iş makinası aldım. Birini sana ayırdım. Hangisini istiyorsan alabilirsin' dedi. Başkanımızın sayesinde iş makinasına kavuştuk. Ondan dolayı da başkanımıza teşekkür ediyorum. Sinema etkinliğiyle bizleri onurlandırdıkları için Başkanımız Sayın Aldırmaz ile ekibine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Sözlerine "Bütün Adanalıların sevgisini saygısını sizlere getirdim" diye başlayan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da, "Bu etkinliği başkanımız, meslektaşım ve her zaman iftihar ettiğim Kazım Bey'le birlikte gerçekleştiriyoruz. Altın Koza Anadolu'nun festivali diyoruz. Bu tırla Anadolu'yu dolaşacağız. Tüm Anadolu'ya sizin sevginizi, saygınızı götüreceğiz" dedi.

Kozan'ın kültüre sanata verdiği değeri bildiğini vurgulayan Zihni Aldırmaz, "Kozan Kahramanlar kentidir. Buraya gelirken eski milletvekillerimiz İbrahim Öztürk ve Musa Öztürk, beni telefonla aradılar. Onların da sevgisini saygısını sizlere iletiyorum" şeklinde konuştu.

İl genel meclis üyelerinin, belediye meclis üyelerinin ve muhtarların gezici sinema projesinin bir parçası olduğunu ifade eden Aldırmaz, "Bu etkinliği hep birlikte gerçekleştiriyoruz. Ayrıca, Eylül ayında düzenleyeceğimiz Altın Koza Film Festivali'nde sizleri aramızda görmek istiyoruz" dedi.

Kazım Özgan'ın çok başarılı belediye başkanı olduğunun altını çizen Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, "Kozanlılar bilsin ki, Kazım kardeşim doğru adrestir. Kendisi bundan sonra da Kozan'a hizmet edecektir. Ben de elimden geldiği kadar her türlü desteği vereceğim" şeklinde konuştu. Daha sonra 'Eyvah Eyvah' filmi gösterime girdi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gezici Sinemaya Kozanlı İlgisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement