Göğüs Duvarı Rezeksiyon ve Rekonstruksiyonu Ameliyatı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Göğüs Duvarı Rezeksiyon ve Rekonstruksiyonu Ameliyatı Yapıldı

Göğüs Duvarı Rezeksiyon ve Rekonstruksiyonu Ameliyatı Yapıldı

Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı, Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bir ilk gerçekleşti.

09.07.2014 11:01

Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı, Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bir ilk gerçekleşti.

Göğüs Cerrahisi Uzmanı olarak görev yapan Op. Dr. Hakan İlter tarafından 'göğüs duvarı rezeksiyon ve rekonstruksiyonu' ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

Doktor Op. Dr. Hakan İlter yaptığı açıklamada, "Hastamız, yaklaşık 10 gün önce göğüs ağrısı, nefes darlığı ve göğsünde şişlik şikayetiyle hastanemize başvurdu. Yaptığımız muayene sonucunda hastanın şiddetli kronik öksürük sonucu sağdaki 4 kaburgasını 2 ayrı yerden kırdığını, bunun sonucunda yelken göğüs denilen, hayati tehlikesi olan bir durum geliştiğini tespit ettik.

Ayrıca bu hastada, bu kırık kaburgaların altından akciğerinin kasları da yırtarak göğüs boşluğundan dışarı çıkıp ciltaltına kadar ilerlediğini gözlemledik. Çok nadir görülebilen ve hayati tehlike arz eden bu durum için acil operasyon planladık hastayı ameliyata aldık.

Ameliyatta hastanın akciğerinin ciltaltında olduğunu ve kaburgaların da çok yerden kırılmış olduğunu gözlemledik. Hastanın akciğerini tekrar göğüs boşluğuna yerleştirdikten sonra hasarlı kaburgaları çıkarttık. Burada oluşan göğüs duvar defekti için özel malzemeler kullanarak yeni bir göğüs duvarı oluşturarak akciğerin tekrar dışarı çıkmasını engelledik.

5.5 saat süren zorlu bir ameliyattan sonra hasta şu anda gayet iyi durumda ve birkaç gün içinde evine taburcu etmeyi planlıyoruz. Göğüs duvarı rezeksiyonu ve rekonstruksiyonu yaptığımız bu vakada emeği geçen ameliyathane çalışanları, yoğunbakım servisi ve göğüs cerrahisi servisi çalışanları ile malzeme temini konusunda desteğini esirgemeyen, her konuda destek olarak şehrimizde en zorlu ameliyatların yapılabilmesi için fırsat sağlayan sayın genel sekreterimiz Op.Dr. Mehmet Öncel'e ve diğer yöneticilerimize teşekkür ederim" dedi.

Yapılan başarılı ameliyat sonrası açıklama yapan Genel Sekreter Op. Dr. Mehmet Öncel'de "Birliğimize bağlı AEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanemizde böylesine önemli bir ameliyatın yapılmasından dolayı sevinç duydum. Bu ameliyatı yapan Op. Dr. Hakan İlter ve ekibine teşekkür ediyor, hastamıza acil şifalar diliyorum" şeklinde konuştu. - KIRŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Göğüs Duvarı Rezeksiyon ve Rekonstruksiyonu Ameliyatı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement