Göz Protezlerini Islak Mendil ile Silmeyin - Son Dakika
Yerel

Göz Protezlerini Islak Mendil ile Silmeyin

Göz Protezlerini Islak Mendil ile Silmeyin

Göz Protez uzmanı Bekir Karagöz, göz protezi kullananların doğru bildikleri işlemeleri yanlış yapması sonucu kullanıcı da beklenenler dışında rahatsızlanmalar olduğunu söyledi.

21.12.2016 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Göz Protez uzmanı Bekir Karagöz, göz protezi kullananların doğru bildikleri işlemeleri yanlış yapması sonucu kullanıcı da beklenenler dışında rahatsızlanmalar olduğunu söyledi.

Göz protezinin yan etkilerinin olmadığını ifade eden Bekir Karagöz, "Doğruyu bilmek başka bir şey doğru olan işlemi yapmak başka bir şeydir. Göz protezleri her kişiye uygulanamaz. Göz protezi doğuştan gelen bir hastalık yada geçirilen bir kaza sonucu gözünü kaybedenlere karşı uygulanan bir sistemdir. Ameliyat olmuş ve iyileşme sürecine girmiş ve geçirdiği hastalık nedeni ile gözü küçülmüş kişilerde uygulanır."dedi.

Göz protezinin cam, akrilik ve silikon akrilik gibi malzemelerden yapıldığını belirten Bekir Karagöz, " Hazır ve kişiye özel göz protezleri de mevcuttur. Hazır göz protezleri çıkartıp takmayla yapılabilir. Kişiye özel protezlerde ise orbital boşluğun ölçüsü alınarak göz protezi yapılır. Yapılan her protez çalışmasında birebir uyum çok önemlidir. Hareketlilik oranında ise kişiye özel protezlerde başarı oranı daha yüksektir."diye konuştu.

Göz protezi yaptıran kişilerin yaptığı en büyük yanlışın ise protezleri ıslak mendille yada kuru mendille silmek olduğunu anlatan Göz Protez Uzmanı Bekir Karagöz, şöyle konuştu:

"Bizlere gelen en büyük şikayet göz protezinin temizlenme aşamasında meydana gelmekte protezler ıslak mendil ve kuru peçete ile silinmez. Sadece soket işleminin yanlış yapılması sonucu gözde çapaklanma, sulanma gibi rahatsızlıklar oluşabilir. Göz protezi yapılan kişi psikolojik rahatlama sağlamakla birlikte kişinin de sosyal yaşama uyumunu rahat sağlamasına yardımcı olur. Göz protezi ile normal yaşantı devam eder. Protez ayna karşısında alt kapağın çekilmesi yada protez pompasının kullanılması ile yapılabilir. Bu işlemi yapamayanlar ise mutlaka bir göz protez uzmanına başvuruda bulunmalı." - KIRŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Göz Protezlerini Islak Mendil ile Silmeyin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement