Gürsu Belediyesi'nden 3 Kitap - Son Dakika
Yerel

Gürsu Belediyesi'nden 3 Kitap

Gürsu Belediyesi\'nden 3 Kitap

Gürsu Belediyesi, ilçenin tarihine ışık tutan 3 kitap bastırdı.

07.02.2014 19:29

Gürsu Belediyesi, ilçenin tarihine ışık tutan 3 kitap bastırdı.

Gürsu'nun tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerinin tanıtıldığı "Bursa'nın Parlayan Yıldızı: Gürsu" adlı kitapçıkta, ilçenin tarihi, coğrafi ve beşeri özellikleri, geçmişten günümüze tarihi yapıları, doğal zenginlikleri, turizm tesisleri, sosyal hayat, turizme ve çağdaş kent kimliğine yönelik vizyon projeleri, alternatif doğa sporları, tarım, sanayi, kültürel faaliyetler ve uluslararası ilişkiler konularında bilgiler yer alıyor.

Belediyece hazırlanan "Bursa'nın Bereketi Gürsu" adlı kitapta ise Gürsu'nun geçmişine ışık tutululuyor. Prof. Dr. Mefail Hızlı ve gazeteci yazar Raif Kaplanoğlu tarafından hazırlanan tarih kitabında, Gürsu'nun coğrafi konumu, tarihi, idari yönetimi, nüfus ve sosyal hayatı, köyleri, ekonomisi, doğal, kültürel varlıkları ve turizmi, gelenek ve görenekleri, belgelerle Gürsu, röportajlar ve anılar yer alıyor.

Gürsu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve "2004-2013 Değişen Gürsu" başlığıyla yayımlanan hizmet raporunda ise, 10 yıllık süreçte belediyece hayata geçirilen önemli projeler tanıtılıyor.

Belediye başkanı olduğu ilk günlerden itibaren Gürsu'nun tarihine ve tanıtımına ilişkin yazılı kaynakların eksikliğini fark ettiğini belirten Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, "İlçemizin sahip olduğu tüm zenginlikleri gün yüzüne çıkarmak için birçok tanıtım çalışması gerçekleştirdik. Gerek belediye bültenimiz ve tanıtım kitapçıklarımız, gerek basın yayın kuruluşları, gerek bilboardlar v.b. duyuru kanallarıyla ilçemizin her alanda tanınmasını sağlamaya çalıştık. Özellikle Gürsumuz'un tarihine ışık tutan kitabımız, bilimsel verilerle hazırlanan akademik bir çalışma özelliği taşımakta. Görev süremin sonunda böyle bir çalışmayı da ilçemize kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyorum. İlçemizin turizmine katkı sağlayacağını umduğumuz tanıtım kitapçığımız da Gürsu'muzun güzelliklerini ortaya koymakta. 2004-2013 hizmet raporumuzda ise 10 yıllık görev süremizde gerçekleştirdiğimiz hizmetlerimizi anlattık" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gürsu Belediyesi'nden 3 Kitap - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement