Hafta Tatili Ruhsatındaki Fiyat Artışına Oda Başkanlarından Tepki - Son Dakika
Yerel

Hafta Tatili Ruhsatındaki Fiyat Artışına Oda Başkanlarından Tepki

Hafta Tatili Ruhsatındaki Fiyat Artışına Oda Başkanlarından Tepki

2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanunu’nda Yer Alan Bazı Maktu Vergi ve Harç Tarifelerinin Belediye Grupları İtibarıyla Tespiti Hakkında Karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesine Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde bazı oda başkanları tepki gösterdi.

08.01.2014 11:19

2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanunu'nda Yer Alan Bazı Maktu Vergi ve Harç Tarifelerinin Belediye Grupları İtibarıyla Tespiti Hakkında Karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesine Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde bazı oda başkanları tepki gösterdi.

Hafta tatili ruhsatının tüm işletmelere 600 liraya çıkarılmasını öngören yasanın yürürlüğe girmesi üzerine açıklama yapan Lüleburgaz Gıda Maddeleri Odası Başkanı İlhan Karaca, yeni yasa ve fiyatları şiddetle kınadıklarını dile getirdi.

Yeni yasa ile pazar günü dükkan açan büyük ve küçük esnafın ödeyecekleri bedel eşitlenirken küçük esnaf kendilerinin büyük işletmeler ile bir tutulamayacağını savundular. Geçtiğimiz yıl metre kare hesabı vergi alındığını aktaran esnaflar, bu yıl neden böyle bir uygulamanın hayata geçirdiklerini anlamadıklarını, geçen yıl 135 ile 150 lira arasında ödedikleri vergi için bu yıl 600 lira ödeyeceklerini belirttiler.

"DAVA AÇACAĞIZ"

Lüleburgaz Gıda Maddeleri Odası Başkanı İlhan Karaca, küçük esnaf olarak AVM yasası beklediklerini ancak yeni çıkartılan bu yasanın küçük esnafı bitirme yasası olduğunu öne sürdü. Karaca "Biz bu yeni yasayı ve fiyatları şiddetle kınıyoruz. Bize şu an herhangi bir tebliğ gelmedi. Belediyeden gelen tebliğin ardından bu konuyu değerlendirip üyelerimizin şikayetlerini de alarak federasyonumuza ileteceğiz. Bu konu hakkında dava açacağız. Biz AVM yasasını çıkmasını beklerken küçük esnafı bitirme yasası çıkardılar. Bu fiyatları hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Konu ile alakalı ne gerekiyorsa oda olarak yapacağız" diye konuştu.

Lüleburgaz Berberler Odası Başkanı Yüksel Akın da büyük ve küçük metrekareye sahip olan yerlerin bir tutulamayacağını belirterek "5 metrekare dükkan ile 500 metrekarelik bir işletme bir tutulmamalı. Tutulamaz. Bizde bu konuda esnaf arkadaşlarımız gibi çok rahatsızız. Resmi tebliğ elimize ulaşmasının ardından gerekli girişimlerde bulunacağız. Bu bahsedilen rakamlar küçük esnafın belini bükmekle kalmaz tabiri caizse kırar" dedi.

"BELEDİYEDEN YETKİLERİ ALINDI"

Lüleburgaz Belediyesi yetkililerinden edinilen bilgiye göre geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi belirtilen vergilerin belediye encümeni tarafından belirlenemediği, bu uygulamanın artık Bakanlık tarafından belirlendiğinin altı çizildi. - KIRKLARELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hafta Tatili Ruhsatındaki Fiyat Artışına Oda Başkanlarından Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement