Hasankeyf'te Okullarda Bilimsel Etkinlik Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Hasankeyf'te Okullarda Bilimsel Etkinlik Düzenlendi

Hasankeyf\'te Okullarda Bilimsel Etkinlik Düzenlendi

Hasankeyf İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün organize ettiği, "Küçük Mucitler- Mucit Amca" adlı bilim gösterisi ilçe öğrencileri tarafından yoğun ilgi gördü.

25.01.2015 12:32  Güncelleme: 13:17

İlçe Kaymakamı Temel Ayca'nın katkılarıyla Hasankeyf İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün organize ettiği, "Küçük Mucitler- Mucit Amca" adlı bilim gösterisi ilçe öğrencileri tarafından yoğun ilgi gördü.

Bilim gösterisini, Kaymakam Temel Ayca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulbaki Gül, Milli Eğitim Şube Müdürleri Ahmet Ak, Engin İş, Okul Yöneticileri ve Öğretmenler beğeniyle izledi. Bilim gösterisi, ilkokul çağındaki çocukların hayal gücünü genişletmek ve bilime olan ilgilerini arttırabilmek amacı ile yapıldı.

Bilim gösterisi Atatürk, Karaköy ve Saklıköy İlkokullarında organize edildi. İlkokul öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen etkinlikte "Küçük Mucitler-Mucit Amca" olarak tanınan ve TRT´de program yapan, Melih Yalçıneli ve Elçin Yalçıneli tarafından sunulan gösteride, "Plastik yoğurt kabı, pet şişe, kürdan, çatal, poşet teneke kutuları" v.b gibi sıradan atık malzemelerle icat yapmanın püf noktaları gösterildi.

Fen ve teknoloji derslerinde yapılabilecek çalışmalar pratik olarak anlatıldı. Yapılan gösteride en fazla beğeni toplayan gösteri 'İnsan nefesi' ile kaldırma kuvveti ve pet şişe ile yapılan ´füze´ gösterisi oldu. Gösterilerde birbirinden farklı ve ilgi çekici deneyleri gerçekleştiren Elçin Yalçıneli ve Melih Yalçıneli'yi izleyen öğrencilere bilimin eğlenceli yönünü keşfettiler.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Hasankeyf'te Okullarda Bilimsel Etkinlik Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement