Hava Şehitleri Söke'de Anılıyor - Son Dakika
Yerel

Hava Şehitleri Söke'de Anılıyor

Hava Şehitleri Söke\'de Anılıyor

Söke'de Şehit Hv.Plt.Astsb.Çvş.Numan Semerci ve tüm şehitler anısına ilk kez düzenlenen hava etkinliği öncesinde Şehitler Anıtı'na çelenk sunuldu.22 Eylül 1939'da daha 18 yaşındayken şehit olan Sökeli Hv.Plt.Astsb.

22.09.2012 13:02

Söke'de Şehit Hv. Plt. Astsb. Çvş. Numan Semerci ve tüm şehitler anısına ilk kez düzenlenen hava etkinliği öncesinde Şehitler Anıtı'na çelenk sunuldu.

22 Eylül 1939'da daha 18 yaşındayken şehit olan Sökeli Hv. Plt. Astsb. Numan Semerci'nin Ailesinden doğa ve hava sporları gönüllüsü Erkan Semerci tarafından organize edilen etkinliğe CHP Söke Belediye Meclis Üyesi Nimet İncedal, Söke Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Çalışkan ve dernek üeyeleri, Söke CHP Kadın Kolları, Söke ADD başta olmak üzere doğa gönüllüleri de destek verdi. Grup Söke Kemalpaşa Parkı içinde bulunan Şehitler Anıtı'na çelenk bırakıp saygı duruşu ve istiklal marşı ile başta Sökeli Hv.Plt.Astsb. Numan Semerci başta olmak üzere tüm şehitleri andı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı sonrasında Söke ADD Başkanı Cafer Şahin, "Sökeli şehit Sökeli Hv.Plt.Astsb. Numan Semerci nezdinde tüm şehitlerimizi anıyorum. Son dönemde kaybettiğimiz vatan evlatları içimizi yakıyor. Bugünümüzü canlarını vatan için hiçe saymış şehit ve gazilerimize borçluyuz. Vefamızı göstermek anmak vicdani bir görevdir" dedi.

Cafer Şahin açıklamasında Balyoz davasında 365 subay ve astsubay hakkında verilen kararı eleştirerek, "İçimizi acıtan siyasi bir karar verilmiştir. Dünyada ordusunu bu kadar yıpratan, halkının gözünden düşürmek için uğraşan iktidar görülmemiştir" diye konuştu.

Söke Şehitler Anıtı'nda gerçekleşen saygı etkinliği sonrasında grup dağılırken; hava gösterileri için Söke'de buluşan yamaç paraşütçüsü, paramotor ve trike pilotları hava etkinliği için Güzelçamlı Millipark bölgesine geçti. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hava Şehitleri Söke'de Anılıyor - Son Dakika


Advertisement