Hayrabolu'da, İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Hayrabolu'da, İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı Düzenlendi

Hayrabolu\'da, İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy\'u Anma Programı Düzenlendi

Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Ersoy’u Anma Programı düzenlendi.

13.03.2014 10:09

Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Ersoy'u Anma Programı düzenlendi.

Sadi Kıyak Öğretmenevinde gerçekleşen ve İmam Hatip Ortaokulu Müdürlüğü tarafından hazırlanan programda konuşan okul müdürü Ebubekir Atilla, Mehmet Akif Ersoy'un bir vatan şairi olduğunu ve İstiklal Marşının çok zor şartlar altında yazdığını belirterek, "Milletimizin kararlılığının eşsiz bir şiire dönüştüğü, milletimizin sinesinden çıkan ve Akif'in kaleminden dökülen ve kendi ifadesi ile milletime en kıymetli hediyem diye nitelediği İstiklal Marşımızın Büyük Millet Meclisinde kabulünün 93. yılını idrak etmekteyiz. Bizim Milli Marşımızın, dünya milli marşları arasında çok farklı bir yeri vardır. Milli Marşımızın adı 'İstiklal'dir. Bu kavram milletimizin çok önemli bir karakterini yansıtmaktadır. İstiklal Marşı Kahramanlık destanımızdır, heybetli kimliğimizdir, dik bir duruştur. Milli mutabakattır. Maneviyat sembolüdür. İstiklal Marşını sevmek, ülkemizi sevmektir, İstiklal Marşını coşkuyla söylemek, ülkemize, bağımsızlığımıza sahip çıkmaktır. Bağımsızlığınıza sahip çıkmak ise, değerlerimize sahip çıkmaktır" dedi.

Atilla, fikir ve şiir tarihinde çok önemli bir yeri olan Mehmet Akif Ersoy'un, mütareke ve İstiklal mücadelesi döneminde esarete isyan eden, milletini uyanmaya ve uyanık davranmaya çağıran bir aksiyon adamı olduğunu kaydetti.

Programda Mehmet Akif Ersoy'un hayatı, edebi kişiliği, İstiklal Marşının hazırlanışı ve ortaya çıkışı ile ilgili belgesel sunumu yapılarak, öğrenciler Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerini okudular. Törende ilk ve ortaöğretim okullarında açılan şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri Kaymakam Tamer Orhan tarafından verildi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hayrabolu'da, İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement