Hülya İnce CHP'den Aday Adayı Oldu - Son Dakika
Yerel

Hülya İnce CHP'den Aday Adayı Oldu

Hülya İnce CHP\'den Aday Adayı Oldu

Mersin’in merkez ilçe Yenişehir Belediyesi’nde geçen dönem meclis üyesi olarak görev yapan, ÇYDD, ADD, TEMA gibi sivil toplum örgütlerinde uzun yıllardır aktif görev alan Yenişehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Hülya İnce, CHP’den milletvekili aday adayı oldu.

25.02.2015 12:11

Mersin'in merkez ilçe Yenişehir Belediyesi'nde geçen dönem meclis üyesi olarak görev yapan, ÇYDD, ADD, TEMA gibi sivil toplum örgütlerinde uzun yıllardır aktif görev alan Yenişehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Hülya İnce, CHP'den milletvekili aday adayı oldu.

Mersin kamuoyunun ve özellikle sivil toplum örgütlerinin yakından tanıdığı, 2002 yılından bu yana gerek CHP'den daha önce milletvekili aday adayı olan eşi Dr. Nedim İnce ile birlikte gerekse belediye meclis üyeliği kapsamında siyasi arenada yer alan Hülya İnce, CHP'den Mersin milletvekilliği aday adaylığını, geçen hafta Ankara'ya giderek kontenjandan yaptı. Aktif siyasi yaşamına belediye meclis üyeliği ile başlayan İnce, 2009 yerel seçimlerinde CHP'den Yenişehir Belediyesi Meclis Üyesi seçilerek aktif görevler üstlendi.

"2014 yerel seçimlerinde başka kadın adaylara yer açabilmek adına meclis üyeliğine tekrar aday olmadım" diyen İnce, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, 2002-2007-2011 genel seçimlerinde CHP'den Mersin milletvekili aday adayı olan eşi Dr. Nedim İnce ile siyasi çalışmaları birlikte yürüttüklerini söyledi. 2009-2011 yılları arasında Yenişehir Kent Konseyi Kadın Meclisi Genel Sekreterliği görevini yaptığını, halen 2013 yılında başladığı Yenişehir Kent Konseyi Genel Sekreterliği görevine devam ettiğini belirten İnce, bu süreçten sonra aday gösterilmesi ve seçilmesi durumunda yoluna milletvekili olarak devam etme kararı aldığını dile getirdi.

"SORUNUN DEĞİL, ÇÖZÜMÜN PARÇASI OLABİLMEK ADINA ADAY ADAYI OLDUM"

Türkiye'de yaşanan umutsuzluk ortamında özellikle kadınlara ve gençlere umut aşılayabilmek, içinde yaşadığı topluma daha fazla hizmet etmek amacıyla aday adayı olduğunu ifade eden İnce, "Önümüzdeki genel seçimlerin, mevcut düzenin demokratik yoldan bütünüyle değişmesini sağlayabileceği düşüncesi ve toplumsal olaylara duyarlılığım nedeniyle Mersin'de yaşadığı 28 yılının 25 yılını aktif olarak sivil toplum örgütleri ve siyasette geçirmiş ve halen çalışmalarını sürdüren bir kadın olarak, içinde yaşadığım topluma daha fazla hizmet edebilmek amacıyla yaşantım boyunca verdiğim mücadeleye devam etmek istedim. ve Cumhuriyet Halk Partisi'ne Mersin milletvekili aday adayı olarak başvurumu yaptım" dedi.

Siyasetin odağında "insan" olduğuna işaret eden İnce, yıllardır çalıştığı sivil toplum örgütlerinin de insan ve çevre odaklı olduğunun altını çizdi. Bu alanlardaki çalışmaları sırasında insanlarla iyi iletişim kurarak, onları anlamaya, kendini onların yerine koyarak sorunlarına çözüm bulmak konusunda yardımcı olmaya çalıştığını aktaran İnce, "Çalıştığım sivil toplum örgütlerinde birlikte çalıştığım kişiler genellikle kadınlar, çocuklar ve gençler oldu. Bugün, kadınlar ve gençler geleceğe ilişkin umutsuzlar. Kadınlar sosyal hayatta daha çok yer almak ve eşitlik istiyorlar. Gençler ise hem işsizlik sorunu hem de eğitimleri düzeyinde iş bulma konusunda yaşanan sorunlardan dolayı bezginler. Bu nedenle de bugün ülkemizdeki bütün hareketlerde kadınların ve gençlerin belirgin bir etkisi var. Ülkemizdeki bu umutsuzluğun sahibi kadın ve gençlere bir nebze olsun umut aşılayabilmek ve sorunun değil, çözümün parçası olabilmek adına aday adayı oldum" diye konuştu.

1954 Balıkesir Bandırma doğumlu olan Hülya İnce, 28 yıldır doktor olan eşi Nedim İnce'nin mecburi hizmeti nedeniyle geldiği Mersin'de yaşıyor. Merkez Bankası'ndan emekli olan İnce, çalışma hayatı sırasında bir dönemi başkanlık olmak üzere 5 yıl Mersin Çocuk Yuvası Koruma Derneği yönetiminde, 3 yıl da Mersin TEMA Temsilciliği'nde çalıştı. 1998 yılında emekli olduktan sonra ise Mersin Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nde (ÇYDD) 6 yılı şube başkanlığı olmak üzere aktif görev aldı. Halen ÇYDD Genel Merkezi bünyesinde oluşturulan iç denetim biriminde şubeler denetmeni olarak görev yapan İnce, aynı zamanda Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Mersin Şubesi, Türkiye Emekliler Derneği ve Balkan Türkleri Dayanışma ve Kültür Derneği üyesi. 38 yıldır Dr. Nedim İnce ile evli olan Hülya İnce, biri öğretim üyesi, diğeri yurt dışı merkezli bir firmanın müdürü iki erkek çocuk annesi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hülya İnce CHP'den Aday Adayı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement