İkizler Aynı Puanı Alıp Aynı Okulu Tercih Etti - Son Dakika
Yerel

İkizler Aynı Puanı Alıp Aynı Okulu Tercih Etti

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde yaşayan ikiz kardeşler, SBS sonucunda aynı yerleştirme puanını alarak dikkati çekti.

02.08.2012 17:46

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde yaşayan ikiz kardeşler, SBS sonucunda aynı yerleştirme puanını alarak dikkati çekti.

İlçede pastane işleten Erol Eser ve ev hanımı Sevim Eser çiftinin çocukları Özgür ve Mehmet Eser, Milli Egemenlik İlköğretim Okulu'ndan mezun oldu.

Üç yıldır SBS'ye giren Özgür ve Mehmet kardeşlerin, 3 sınavın ortalaması alınarak okul puanlarının eklenmesiyle oluşturulan Ortaöğretim Yerleştirme Puanları (OYP) aynı çıktı. İkiz kardeşler 484,2 puan alarak öğretmenlerini şaşırttı.

İkiz kardeşlerin geçen yıl ki sınavdan aynı puan aldıkları, aynı sorulara doğru cevap verdikleri, hatta yanlış cevapladıkları iki sorunun da aynı olduğu ortaya çıktı.

Kardeşinden sadece 2 dakika büyük olduğunu ifade eden Mehmet Eser, aynı puanları aldıkları için çok mutlu olduklarını söyledi.

İkisinin de doktor olmak istediğini anlatan Eser, şunları söyledi:

"Sınavlar sonucunda aldığımız ortalama puan aynı olduğu için mutluyuz. Zaten aynı okula da gitmeyi istediğimiz için hedefimize bir adım daha yaklaşmış olduk. Bu yüzden hepimiz çok sevindik. Geçen sene de aynı ham puanı aldık. Okul puanı farkından dolayı küsuratta az bir farklılık oldu. Onun haricinde puanlarımız aynıydı. Tercihlerimizde aynı oldu. İlk sıraya Bursa'da yeni açılan bir okulu yazdık. İkinci sırada Samsun'u yazdık. Zaten son sıralara gideceğini beklemiyoruz. İnşallah ilk sıradaki tercihlerimize gideriz."

Özgür Eser ise geçen yıl yaptıkları yanlışların bile aynı olduğunu hatırlatarak, "Türkçe dersinden biraz sıkıntı yaşıyorduk. Bunu çok çalışarak atlattık. Evde genelde beraber bazen de ayrı çalışıyoruz. Çalışma ortamında ikimizde sessizliği sevmiyoruz. Garip gelecek ama dağınık ortamda ders çalışmayı daha çok seviyor ve daha rahat ediyoruz. Genelde birbirimizden ayrı duramayız. Çoğu şeyi birlikte yapmayı severiz. Bu durum arkadaşlara genelde ilginç geliyor. Öğretmenlerimiz zaten bizi hep telepati yoluyla anlaştığımızı söylüyorlar. Öyle olsa iyi olurdu ama öyle bir şey yok. Biz aynı puanı aldık bu yüzden de mutluyuz. İnşallah aynı liseye gideriz" diye konuştu.

Baba Erol Eser ise Özgür'ün Mehmet'e göre biraz daha sinirli olduğunu anlattı. Baba Eser, şöyle devam etti:

"Mehmet biraz daha uysal. Ama şu ana kadar hiçbir olumsuzluklarını görmedim. Gayet iyi geçiniyorlar. Bütün çocuklar gibi onlar da yaramaz tabi. Gün içinde iş yoğunluğu olduğu zaman iş yerinde bana yardımcı da oluyorlar. İkisi de sınavlarda başarılı sonuçlar aldı. Sınıf öğretmenlerine, dershane öğretmenlerine teşekkür ediyorum."

Anne Sevim Eser ise evde ikiz kardeşlerin her çocuk gibi yaramazlıklarının olduğunu belirterek, "Ama bir iki dakika sonra hiçbir şey olmamış gibi devam ederler. Hiç birbirlerinden ayrı duramazlar. Hep yan yanadırlar. İnşallah fen lisesine gittiklerinde de ikisi yine yan yana olurlar. Okul hayatları boyunca hep başarılıydılar" diye konuştu.

Muhabir: Şahin Özmen/ Ömer Sarı/ Tevfik Işık/ İsmail İçer

Yayıncı: Şükran Yücel - YOZGAT

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İkizler Aynı Puanı Alıp Aynı Okulu Tercih Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement