İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı - Son Dakika
Yerel

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Edirne Valisi Şahin'in, konuşması sırasında okuduğu şiirler, toplantıyı renklendirdi.

02.07.2014 17:27

Edebiyata, özellikle de divan edebiyatına ilgisiyle bilinen Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, koordinasyon kurulu toplantısında anlattıklarını şiirlerle pekiştirdi.

Vali Şahin, Devecihan Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda, kurul üyelerinin bir çoğuyla tokalaşarak, arka sıralarda oturan il müdürlerini de ön tarafa gelmeleri için esprili şekilde uyardı.

Konuşmasında koordinasyonun önemini vurgulayan Şahin, kendilerini hesaba çekebilen kişilerin başarılı olduklarını vurguladı. Konuşmasında sık sık Yunus Emre'nin beyitlerine yer veren Şahin, şunları anlattı:

"Ne diyor Yunus, 'Derviş Yunus bu sözü eğri büğrü söyleme, seni sıygaya çeken bir molla Kasım gelir'. Hepimize bir molla Kasım gerekli arkadaşlar. Valiye de memura da lazım bir Molla Kasım. Birimler arasındaki kopukluk devleti zaafa uğratır. Koordineyi sağlayacak olan da bizleriz. Bir araya gelerek koordineyi sağlamalı ancak bu tür toplantılarda anlatacaklarımızın özünü anlatmalıyız. Yunus'un dediği gibi 'Söz ola kese savaşı söz ola bitire başı'."

-"Bizde bürokrasi yok"

Şahin, Türk bürokrasisinin Osmanlı bürokrasisinin devamı olduğunu söyledi.

Japonya'da yaşadığı bir anıyı paylaşan Şahin, "Biz bazen 'Bu ne kadar bürokrasi' diye şikayet ediyoruz ya. Japonya'da bana bir 50 Japon Yen'i verecekler 25 yere imza attırdılar, 'Bu ne be Kardeşim' dedim. Biz kendimizi beğenmiyoruz ya bürokrasiye boğulduk diye. Başka ellerde neler neler var" diye konuştu.

Şahin'in konuşmasının ardından kurum temsilcileri, yatırım programlarında yılın altı ayında gerçekleştirilen projeler hakkında bilgi verdi. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement