İl ve Bölge Müdürleri Toplantısı Vali Düzgün Başkanlığında Yapıldı - Son Dakika
Yerel

İl ve Bölge Müdürleri Toplantısı Vali Düzgün Başkanlığında Yapıldı

İl ve Bölge Müdürleri Toplantısı Vali Düzgün Başkanlığında Yapıldı

Kayseri’deki kamu kurum ve kuruluşlarındaki iş ve işlemlerin yürütülmesindeki koordinasyonun sağlanması ve kamu yatırımlarının ele alınması amacıyla bir araya gelen İl ve Bölge Müdürleri, Vali Orhan Düzgün başkanlığında toplandı.

11.05.2016 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'deki kamu kurum ve kuruluşlarındaki iş ve işlemlerin yürütülmesindeki koordinasyonun sağlanması ve kamu yatırımlarının ele alınması amacıyla bir araya gelen İl ve Bölge Müdürleri, Vali Orhan Düzgün başkanlığında toplandı.

Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) Toplantı Salonu'nda düzenlenen İl ve Bölge Müdürleri Toplantısı'na Vali Orhan Düzgün'ün yanı sıra, Vali Yardımcıları Gökhan Azcan ve Mehmet Aktaş ile kamu kurum ve kuruluşlarının bölge ve il müdürleri katıldı.

Düzenlenen bu toplantılarda Kayseri'ye hizmet eden kamu kurumlarının birbirlerinin faaliyetlerini tanımalarını ve koordinasyonun eksiksiz bir şekilde sürdürülerek kamu yatırımlarının sorunsuz devamını amaçladıklarını belirten Vali Düzgün, bu amaçla bugün Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı'nın çalışmaları hakkında bilgi alacaklarını ifade etti.

Vali Düzgün, Yatırım İzleme Müdürlüğü tarafından 2016 yılında ihale aşamasında 10, biten projeler 11 ve devam eden projeler 20 olmak üzere toplam 41 projenin hayata geçeceğini belirterek, bu projelerim yüzde 61'lik kısmının tamamlandığını ifade etti.

Doğal Kaynaklar Ruhsat ve Kültür Varlıkları Müdürlüğü tarafından 01/07/2015-31/01/2016 tarihleri arasından kültür varlıkları planlama, projelendirme, uygulama ve kamulaştırma işleri için YİKOB tarafından 3.8 milyon TL pay dağıtıldığını ifade eden Vali Düzgün, kuruluşundan bu yana YİKOB'un toplam 14.7 milyon TL pay dağıttığını belirtti.

2016 1. Dönem projeleri hakkında bilgiler veren Vali Düzgün, Milli Eğitim Bakanlığına ait 26, İç İşleri Bakanlığına ait 4 ve Kültür ve Turizm Bakanlığına ait 1 olmak üzere 31 projenin hayata geçeceğini belirtti.

Bugüne kadar YİKOB'un 86 biten ve 22 devam eden proje olmak üzere toplam 108 projeyi hayat geçirdiğini belirten Vali Düzgün, bu projeler için 117 milyon TL harcandığını söyledi.

Toplantıda, Vali Düzgün başkanlığında Vali Yardımcıları ve kamu kurumlarının il ve bölge müdürleri arasında karşılıklı görüş alış verişinde de bulunuldu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İl ve Bölge Müdürleri Toplantısı Vali Düzgün Başkanlığında Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement