İlk Konteynır Gemisi Bartın'a Geldi - Son Dakika
Yerel

İlk Konteynır Gemisi Bartın'a Geldi

İlk Konteynır Gemisi Bartın\'a Geldi

Bartın Belediyesi Başkanlığı tarafından Bartın Limanı'nın konteynır taşımacılığına açılması için başlatılan girişimler sonuç verdi.

10.01.2012 18:33

Bartın Belediyesi Başkanlığı tarafından Bartın Limanı'nın konteynır taşımacılığına açılması için başlatılan girişimler sonuç verdi.

Konteynır taşımacılığı için önce fizibilite çalışması yapan Bartın Belediyesi'nin, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Denizcilik Müsteşarlığı Deniz Ulaştırması Genel Müdürlüğü'ne yaptığı başvuru kabul edilerek liman işletme iznine konteynır gemileri de eklendi. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Denizcilik Müsteşarlığı Deniz Ulaştırması Genel Müdürlüğü'nden 4 Ocak 2012 tarihinde Bartın Belediyesi'ne gönderilen yazıda "Bölge sanayisinin hızla ilerlemesi, ihracatın artması ve yeni firma taleplerinden dolayı Bartın Limanı'na konteynır gemilerinin yanaşma ihtiyacının doğduğundan bahisle limana verilen işletme iznine konteynır gemilerinin de eklenmesi talep edilmektedir. Dökme yük, yolcu ve genel kargo gemilerine yönelik verilen işletme iznine konteynır gemilerinin de eklenmesi uygun görülmüştür" denildi.

Bartın Limanı'na ilk konteynır gemisi 10 Ocak 2012 günü giriş yaptı. Türk Bayraklı Esra A isimli 10 bin 282 gros tonluk 150 metre boyundaki konteynır gemisi, 136 konteynır yük boşaltarak, 130 konteynırlık yük alacak. Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Limanı'na konteynır gemisi giriş izni verilmesi ile ilgili açıklamada bulundu. Belediye Başkanı Cemal Akın, "Belediyemizin gündeme getirip çeşitli çalışmalar yaptığı konteynır taşımacılığı, Bartın Limanı'ndan resmen başladı. Bu çalışmanın Bartın ekonomisine fayda sağlayacağı kanısındayız" diye konuştu. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İlk Konteynır Gemisi Bartın'a Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement