Irgatlığa Darbe Vuracak Bir Proje Hayata Geçiriliyor - Son Dakika
Yerel

Irgatlığa Darbe Vuracak Bir Proje Hayata Geçiriliyor

Irgatlığa Darbe Vuracak Bir Proje Hayata Geçiriliyor

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde, badem ekimi yapılarak il dışına tarım işçiliği yapmaya gidenlerin önüne geçilmesi planlanıyor.
Adıyaman'ın Kahta ilçesine bağlı Tuğlu Köyü'nde ekilen bademlerle yaz aylarında il dışına ırgat olarak çalışmaya giden...

10.12.2013 17:09

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde, badem ekimi yapılarak il dışına tarım işçiliği yapmaya gidenlerin önüne geçilmesi planlanıyor.

Adıyaman'ın Kahta ilçesine bağlı Tuğlu Köyü'nde ekilen bademlerle yaz aylarında il dışına ırgat olarak çalışmaya giden vatandaşlara iş kapısı açılıyor. Tuğlu Köyü'ne bağlı Berbenos mezrasında 150 bin badem fidanı ekiliyor. Daha önce 30 bin fidan ekilen köyde bu yıl 120 bin badem fidanı daha ekilmeye başladı. Devlet desteğiyle 15 yıl sonra ödenecek kredi alan köylüler, yaklaşık 5 bin dönüm arazi üzerinde badem fidanı ekmeye başladı.

Adıyaman'da alternatif ürün olarak badem ektiklerini söyleyen arazi sahiplerinden Mehmet Yıldırım, "Artık ırgatlığa büyük bir darbe vurmak üzereyiz. Şimdiye kadar toplam 150 bin badem fidanı ektik. Şimdiden yaklaşık 200 vatandaşımıza iş imkanı doğdu. Bademlerin bakımı ve hasat döneminde çalışan insan sayısı daha da artacak. Hem istihdama katkı sağlıyoruz hem de alternatif ürün yetiştiriyoruz" dedi.

Arazi sahiplerinden Serhat Yıldırım ise, "Hububat üretiminin yanında meyve ve yemiş üretimine de önem veriyoruz. Son yıllarda özellikle badem ekimine yoğunluk verdik. Muhafaza edilmesi kolay, ticari yönü geniş ve dayanıklı bir ürün. Kısa sürede amacımıza ulaşacağımızı düşünüyorum. Bu sayede vatandaşlarımız da elin memleketinde ırgatlık yapmak zorunda kalmaz" şeklinde konuştu.

Badem ağaçlarından ürün elde edilmeye başlandığında yüzlerce vatandaşa iş imkanı doğacağı vurgulandı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Irgatlığa Darbe Vuracak Bir Proje Hayata Geçiriliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement