İşadamı Orhan Uslu, Türk Ticaret Kanunu'nun Menfi Taraflarının Olduğunu Savundu - Son Dakika
Yerel

İşadamı Orhan Uslu, Türk Ticaret Kanunu'nun Menfi Taraflarının Olduğunu Savundu

İşadamı Orhan Uslu, Türk Ticaret Kanunu\'nun Menfi Taraflarının Olduğunu Savundu

Adıyamanlı işadamı Orhan Uslu, 1 Temmuz 2012 tarihinden itibaren Türk Ticaret Kanunu'nun yürürlüğe girmesinin müspet taraflarının olduğu kadar menfi taraflarının da olduğunu savundu.

09.07.2012 16:26

Adıyamanlı işadamı Orhan Uslu, 1 Temmuz 2012 tarihinden itibaren Türk Ticaret Kanunu'nun yürürlüğe girmesinin müspet taraflarının olduğu kadar menfi taraflarının da olduğunu savundu.

Saf Grup Genel Koordinatörü Orhan Uslu, özellikle eş muvafakat namesinin getirilmesinin birçok sıkıntıyı beraberinde getirdiğini belirterek, bankalar ve benzeri kurumlarda ciddi sıkıntılar doğuracağı, ekonomik ve sosyal hayatta menfi yönde tesirinin olacağının altını çizdi. Uslu, "Alacaklarını bekledikleri halde alacağı gelmeyen bir vatandaş takasta olan çeki için acilen bir saat içerisinde kredi kullanıp çekini yatırmak isterse eşini bulup imzasını o saatte nasıl alacak ve o çeki nasıl yatıracak? Bu ve buna benzer birçok ticari sıkıntı da beraberinde gelecektir. Her kredi kullanımında veya en ufak bir işlem olan ipotek fekki gibi işlemlerde dahi eş imzasının aranması, bizzat şahsın hazır edilmesi mevzusu çok can sıkıcıdır" dedi.

"Toplumumuz genelde mütedeyyin bir aile yapısına sahiptir ve eşlerin yüzde 70'i hayat-ı içtimaiye şartlarından uzak ev hanımı vasfı taşımaktadır" diyen Uslu, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu insanları banka veya başka kurum kapılarında imza için dolaştırmak hakikaten inciticidir. Bireysel kredilerde bu durum anlaşılabilir bir vaziyettedir ama her gün ticaretin içerisinde olan, günübirlik kredi bahis konusu olabilen, günübirlik daha başka mevzular olabilen ticarethaneler için ev hanımı olan bu güzide insanların çoluk çocuklarını bırakıp imzaya koşturulması aile yapısını zedeleyecektir. Ayrıca bu kanun bu haliyle ticareti yürüten şahsın ne yaptığından eşinin haberdar olması neticesinde aile yapısında sıkıntılar oluşacak ve tamiri mümkün olmayan gedikler açacaktır. Toplumumuzun değer yargılarıyla çelişen bu yasanın, hem ekonomik hayatı hem de içtimai hayatı olumsuz etkileyeceği aşikardır. Eş muvafakat namesinin tekrar değerlendirilip yeni bir yapıya kavuşturulması elzemdir." - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İşadamı Orhan Uslu, Türk Ticaret Kanunu'nun Menfi Taraflarının Olduğunu Savundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement