İstiklal Marşı'nın Kabul Edilişinin 91. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

İstiklal Marşı'nın Kabul Edilişinin 91. Yıl Dönümü

İstiklal Marşı\'nın Kabul Edilişinin 91. Yıl Dönümü

Gaziantep'in Araban ilçesinde, İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 91.yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü törenle kutlandı.

12.03.2012 14:24

Gaziantep'in Araban ilçesinde, İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 91. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü törenle kutlandı.

Araban Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürlüğü koordinatörlüğünde hazırlanan anma programı İlçe Özel İdare Konferans Salonunda greçekleştirildi. Araban Kaymakamı Emre Nebioğlu, Araban Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Bekir Çiler, Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, Araban İlçe Emniyet Amiri Akif Yılmaz, Araban İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Alaaddin Karakısa, Araban İlçe Müftüsü Ahmet Sevinç, Araban Öğretmen Evi Müdürü Şıh Mehmet Gülmüş, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Programda Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürü Ertuğrul Ekici, günü anlam ve önemini belirten konuşmasında öğrencilere seslenerek İstiklal Marşı'na gereken önemin verilmesini ve Mehmet Akif Ersoy'a gereken saygının gösterilmesi gerektiğini belirtti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Alaaddin Karakısa da, İstiklal Marşı'nın nasıl ve ne şartlarda yazıldığı bu sebeple ona gereken saygıyı göstermemiz gerektiğini ifade etti.

Araban Kaymakamı Emre Nebioğlu ise yaptığı konuşmada, Mehmet Akif'in milli mücadelenin manevi lideri olduğunu bu sebeple İstiklal Marşı'na ve Mehmet Akif Ersoy'a sahip çıkılması konusuna vurgu yaptı. Nebioğlu, öğretmenlerden İstiklal Marşı'nı ve Mehmet Akif Ersoy'u öğrencilere anlatmalarını ve gereken değeri vermelerini istedi.

Programda şiirler okundu, Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencilerinin hazırlamış oldukları İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy'u konu edinen oratoryo ve tiyatro gösterileri yapıldı. Mehmet Akif ve İstiklal Marşı'nın yazılışı hakkında belgesel seyrettirildi.

İlköğretim okulları arasında yapılan bilgi kültür yarışmasında birinci olan Atatürk İlköğretim Okulu

öğrencileri ile liseler arasında bilgi kültür yarışmasında birinci olan Araban Lisesi öğrencilerine İlçe Kaymakamı Emre Nebioğlu, Mehmet Akif'in kitaplarını ödül olarak verdi. Bunlardan ilköğretim öğrencileri arasında Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerini güzel okuma yarışmasında birinci olan Merkez İlköğretim Okulu öğrencisi Çiler Gözüküçük, ikinci olan Şerif Peri İlköğretim Okulu öğrencileri Ayşegül Karataş ve Ahmet Şengül ve üçüncü olan Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencisi Fatma Polat'a, İlçe Garnizon Komutanı Bekir Çiler, ilköğretim okulları arası şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir ve yine liseler arası yapılan kompozisyon ile ilköğretim öğrencileri arasında yapılan resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Araban İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Alaaddin Karakısa ile İlçe Emniyet Amiri Akif Yılmaz verdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İstiklal Marşı'nın Kabul Edilişinin 91. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement