İzmir'in Expo 2020 Adaylığı - Son Dakika
Yerel

İzmir'in Expo 2020 Adaylığı

İzmir Valisi Cahit Kıraç, EXPO 2020 adaylık çalışmalarının planlandığı şekilde devam ettiğini belirterek, "2020 EXPO'sunun en deneyimli takımıyız.

04.01.2012 12:29

İzmir Valisi Cahit Kıraç, EXPO 2020 adaylık çalışmalarının planlandığı şekilde devam ettiğini belirterek, "2020 EXPO'sunun en deneyimli takımıyız. Takımı sahaya sürdük, bu maçı almak için uğraşacağız" dedi.

EXPO 2020 Genel Sekreter Vekili Ergüder Can ile EXPO 2020 Genel Sekreter Yardımcılıkları görevlerine atanan Mülkiye Başmüfettişi Adil Kır ile Zeynep Tansuğ, Vali Cahit Kıraç'ı ziyaret etti.

Vali Kıraç, EXPO 2020 mevzuatının tamamlandığını, EXPO uzmanlarının çalışmalarını yürüteceği, İzmir Ticaret Borsası ve İzmir Ticaret Odası tarafından ücretsiz tahsis edilen mekanların tadilatlarının devam ettiğini söyledi.

EXPO 2020 Yürütme Kurulu Başkanlığına atanan Mahmut Özgener'in de üyelerle ilk toplantısını yaptığını ifade eden Vali Kıraç, şunları kaydetti:

"Özellikle Dışişleri Bakanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Kültür ve Turizm bakanlıklarının işin içine girmesiyle EXPO projesini Türkiye projesi olarak takip ediyoruz. İki arkadaşımız göreve başlıyor. Adil Kır İzmirli bir arkadaşımız, uzun yıllar Mülkiye Teftiş Kurulu'nda müfettişlik yaptı, halen yapıyor. Genel Sekreter İdari Yardımcısı olarak Ergüder Can'a yardımcı olacak. İkincisi teknik işlerden sorumlu arkadaşımız Zeynep Tansuğ.

Böylece İzmir 2020 EXPO çalışma ekibine iki genel sekreter yardımcısı arkadaşımız katılmış oldu. İnşallah 2020 EXPO'suyla ilgili süreci bu yapıyla daha iyi kontrol edecek duruma geleceğiz. 2020 EXPO'sunun en deneyimli takımıyız. Takımı sahaya sürdük, bu maçı almak için uğraşacağız."

Vali Kıraç, önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret edeceklerini, hem EXPO 2015 adaylığı dönemi hem de EXPO 2020'ye verdikleri destek için teşekkür edeceklerini söyledi.

Çalışmaları AB Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile yakın temas halinde yürütmek istediklerini belirten Kıraç, "Ziyaret edip, destek isteyeceğiz. Yürütme komitesinde Sağlık ve Dışişleri bakanlıkları temsilcilerinin bulunması için teknik düzenleme yapılmasını hükümetten isteyeceğiz" dedi.

Vali Kıraç, EXPO'nun bir tanıtım faaliyeti olduğunu, her kesimden bu çalışmalara destek beklediklerini sözlerine ekledi.

- İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir'in Expo 2020 Adaylığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement