İznik Çinisi Patent Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

İznik Çinisi Patent Toplantısı Yapıldı

İznik Çinisi Patent toplantısı İznik'te yapıldı.

28.09.2012 18:46

İznik Çinisi Patent toplantısı İznik'te yapıldı.

Bursa Vali Yardımcısı Adnan Çakıroğlu başkanlığında, İznik Kaymakamlığı Konferans Salonu'nda yapılan toplantıya Kaymakam Nurettin Kakillioğlu, İznik Belediye Başkanı Kadri Eryılmaz, İznik Meslek Yüksekokulu (İMYO) Müdürü Doç. Dr. Yahya Işık, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Bursa Personel Sistem Belgelendirme Müdürü Ömer Eyüpoğlu ve İznikli çiniciler katıldı.

Vali Yardımcısı Adnan Çakıroğlu, yaptığı konuşmada, İznik çinisi için marka tescilinin önemini vurgulayarak, "İznik Belediyesi'nin almış olduğu Coğrafi Tescil İşaret belgesi İznik Çinisi için bir şanstır" dedi.

İznik çinisine belli bir kalite ve standart getirme konusunda valilik olarak kararlı olduklarını belirten Çakıroğlu, oluşturulacak komisyonlar tarafından standartların belirleneceğini ve Belediyenin almış olduğu tescil belgesinin yanında, her işletmenin ayrı ayrı kendine ait marka tescilinin de alması gerektiğini ifade etti.

İznik Belediye Başkanı Kadri Eryılmaz ise 2004 yılında başvurusu yapılan ve 2009 yılında alınan İznik Çinisi Patenti'nin İznik için bir fırsat olduğunu ifade ederek, "Bugüne değin bu konuda bir yaptırıma gitmememizin sebebi, İznik'teki altyapının oluşmasını sağlamak içindir. Bu toplantıyı bir milat olarak görüyorum. Oluşacak komisyonlar ile İznik çinisinin İznik'teki geleceği belirecektir" diye konuştu.

Çiniciliğin genel sorunlarının ortaya konulduğu toplantıda, oluşturulacak komisyonların İznik Çiniciler Derneği ile beraber toplantılar yapılması kararlaştırıldı.

Muhabir: Bursa/ Tarık Üzgün

Yayıncı: Tarkan Demir - BURSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İznik Çinisi Patent Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement