İznikli çocuklar, Dünya Etnospor Konfederasyonu'nun oyun tırıyla buluştu - Son Dakika
Yerel

İznikli çocuklar, Dünya Etnospor Konfederasyonu'nun oyun tırıyla buluştu

İznikli çocuklar, Dünya Etnospor Konfederasyonu\'nun oyun tırıyla buluştu

Dünya Etnospor Konfederasyonu'na ait geleneksel oyunların yer aldığı gezici tır, İznikli çocuklarla buluştu. İznik Milli İrade Meydanı'nda çocuklarla bir arada olan oyun tırı, içerisinde bulunan mas güreşi, okçuluk, ok savaşları, mangala, dokuz taş, üç taş, salıncak, kale oyunu ve çömlek oyunlarıyla büyük ilgi gördü. İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta da çocuklarla bir araya gelerek, Dünya Etnospor Konfederasyonu'na ve emeği geçenlere teşekkür etti.

24.10.2023 11:34  Güncelleme: 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya Etnospor Konfederasyonu'na ait geleneksel oyunların yer aldığı gezici tır İznikli çocuklarla buluştu.

İznik Milli İrade Meydanında gün boyunca çocuklarla bir arada olan oyun tırı içerisinde bulunan mas güreşi, okçuluk, ok savaşları, mangala, dokuz taş, üç taş, salıncak, kale oyunu ve çömlek oyunlarıyla büyük ilgi gördü.

İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta'da oyun tırında doyasıya eğlenen çocuklarla bir araya geldi. Başkan Usta konuşmasında "Dünya Etnospor Konfederasyonu'na bağlı geleneksel oyunlarımızın yer aldığı oyun tırı ilçemizde çocuklarımızın hizmetinde. Çocuklarımızın geleneksel oyunlarımızı öğrenmeleri, bunları yaşatmaları bizler için çok değerli. IV.Dünya Göçebe Oyunlarına ev sahipliği yapan ilçemiz bu vesileyle geleneksel oyunlarımız içinde bir merkez haline geldi. Ben bu vesileyle Dünya Etnospor Konfederasyonumuza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İznikli çocuklar, Dünya Etnospor Konfederasyonu'nun oyun tırıyla buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement