İzü'lü İngilizce Öğretmenleri Göreve Hazır - Son Dakika
Yerel

İzü'lü İngilizce Öğretmenleri Göreve Hazır

İzü\'lü İngilizce Öğretmenleri Göreve Hazır

İzmir Üniversitesi (İZÜ) İngilizce Öğretmenliği bölümünün ilk mezunlarını öğretmenlik heyecanı sardı.

29.06.2013 09:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Üniversitesi (İZÜ) İngilizce Öğretmenliği bölümünün ilk mezunlarını öğretmenlik heyecanı sardı.

Kuramsal olarak öğrendikleri tüm öğretmenlik bilgi ve becerilerini ileri de görev yapabilecekleri Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı Karabağlar Öğretmenler ve Şeker Mevhibe Ortaokulu'nda uygulama şansını bulan İZÜ İngilizce Öğretmenliği bölümü mezunlarını görev heyecanı sardı. Öğrenciler dört yıldır devam eden yoğun bir eğitim döneminden sonra, bir yıl boyunca haftada bir gün ders öğretmenleri nezaretinde gözlem yaptı, nöbet tuttu, toplantılara katıldı, sınav hazırlayıp, sınavlarda gözetmenlik yaptı. Farklı sınıflarda ders anlatarak her yönüyle öğretmenlik mesleğinin gerektirdiği bilgi ve donanımları kazanarak eğitimlerini tamamladı.

MEB ve YÖK'ün yaptığı protokole göre Güz döneminde Okul Deneyimi, Bahar Dönemin de ise Öğretmenlik Uygulaması derslerini İngilizce Bölüm Başkanı ve ders öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. İzzettin Kök ve okul rehber öğretmenleriyle yapan İZÜ öğrencileri, diploma almaya hak kazandı.

Öğretmenler ve Şeker Mevhibe Ortaokulu Müdürü Mehmet Ali Öztürk, Müdür Yardımcısı Ali Suvar ve İngilizce öğretmenleri Banu Limoncuoğlu, Serap Akgün ve Mehmet Akbalçık, bu süreçte öğretmen adaylarını mesleğe hazırlamakta rehberlik ederken, İzmir İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Ceryan ve Karabağlar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Zümrüt Gürpınar Kaya, uygulamanın koordinasyonu ve denetime katkıda bulundu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzü'lü İngilizce Öğretmenleri Göreve Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement