Kadın Meclisinden Gönül Ziyaretleri - Son Dakika
Yerel

Kadın Meclisinden Gönül Ziyaretleri

Kadın Meclisinden Gönül Ziyaretleri

İzmit Belediyesi Kadın Meclisi toplumun her kesimiyle buluşmayı aksatmıyor.

21.03.2013 17:34

İzmit Belediyesi Kadın Meclisi toplumun her kesimiyle buluşmayı aksatmıyor. Düzenli olarak yaşlı ziyaretlerinde bulunan Asuman Sert başkanlığındaki Kadın Meclisi üyeleri bu buluşmalarda hatır sorup gönül alıyor.

İzmit Belediyesi Kadın Meclisi, Yaşlılar Haftası kapsamında da bir dizi ziyaretlerde bulundu. Asuman Sert, "Kadın Meclisi olarak yaşlılarımızı evlerinde ziyaret ederek hatırlarını, bir ihtiyaçları olup olmadığını soruyoruz, eğer varsa gerekli kurumlara bilgi veriyor, ihtiyaçların giderilmesine yardımcı oluyoruz. Onlarla sohbet ediyoruz. Kadınların iş hayatında daha fazla yer almasıyla birlikte yaşlılar artık eskiden olduğu gibi erkenden bir kenara çekilmiyor. Evlatlarını büyüttüğü gibi şimdi de torunlarını büyütüyor. Çocukları işten dönmeden çorbasını hazır ediyor. Yaşlılarımız dünle bugün arasındaki bir bağ bizim için. Her bir ziyaretimizde köklerimize doğru bir yolculuk yaşıyoruz" dedi.

Sert, yaşlılara daha çok ilgi gösterilmesi gerektiğini de ifade ederek, "Yaşlılarımızın kimsesizlik, terk edilmişlik ya da işe yaramazlık duyguları içerisinde olmamaları için onlarla daha çok ilgilenmeli, onlara gerekli itinayı göstermeli ve hatta onların tecrübelerinden yararlanmalıyız. Onlar yaşadılar, yaşlanmadılar. Peyami Safa'nın dediği gibi, 'yaşlanarak değil yaşayarak tecrübe kazanılır'. Öyleyse bu yaşanmışlıkları değerlendirmeliyiz" şeklinde konuştu.

İzmit Belediyesi Kadın Meclisi, Yenişehir Mahallesinde oturan 65 yaşındaki Huriye Toprakoğlu, 69 yaşındaki Güllü Çiftçi ve 80 yaşındaki Behice Özmen'i, Yahya Kaptan Mahallesinde oturan 75 yaşındaki Fatma Sertçelik'i, Karabaş Mahallesinde oturan 75 yaşındaki Hatice Dereci, 69 yaşındaki Miran Şen, 70 yaşındaki Nejla Öğütcen ve Karabaş Mahallesi eski muhtarı 85 yaşındaki Hüseyin Çetin ve eşi Saliha Çetin'i, Erenler Mahallesinde ikamet eden 77 yaşındaki Safiye Erbağ ve 82 yaşındaki Melek Erdemir'i ziyaret ederek onlarla bir süre sohbet etti. Kadın Meclisi Başkanı Asuman Sert, "İlerleyen yaşlarına ve hayatlarının kimi dönemlerinde yaşadıkları acılara rağmen yaşama bağlılıkları ya da hareketleri kısıtlanmasına rağmen hafızalarının gücü, misafirperverlikleri, ikramları ile gençlere örnek olan büyüklerimizin ellerinden öpüyor, yaşlılar haftasını kutluyoruz" dedi.

(UU)

21.03.2013 17: 06: 14

TSI

NNNN - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kadın Meclisinden Gönül Ziyaretleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement