Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi - Son Dakika
Yerel

Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi

Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi

Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde, Aile ve Sosyal politikalar Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen “ Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri” projesi kapsamında oluşturulan “Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi” çalışmaları aralıksız devam ediyor.

25.12.2013 16:40

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde, Aile ve Sosyal politikalar Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen " Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri" projesi kapsamında oluşturulan "Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi" çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Lapseki Belediye Düğün Salonunda kadınlara yönelik slayt gösterimiyle bilgilendirme semineri düzenlendi. Proje kapsamında kadınlar kendilerini daha iyi ifade edebilecek. Kalkınma süreçlerinde kadınlar açısından daha fazla katkı ve katılım sağlanmasının yanı sıra, iş gücü piyasasının ihtiyacı olan bilgi ve beceri, toplumsal yaşama daha fazla dahil olma, mesleki, ekonomik ve sosyal yönden güçlenilmesi hedefleniyor. Bilgilendirme toplantısında Türkiye'de kadınların iş gücüne katılım oranının %30'larda kaldığına değinildi. Kadının istihdama katılım oranı %27 seviyelerinde yer alırken, işsizlik oranı %10,8, kadınlarda okuma yazma bilen oranı ise %92 olduğuna dikkat çekildi. Lapseki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmak Vakfı yetkililerinde bulunduğu bilgilendirme seminerine Kaymakam İsmail Ayhan Tavlı ve Lapseki Belediye Başkanı G. Mehmet Ekim'de katılanlar arasındaydı. Mesleki Açık Öğretim Lisesi sayesinde kadınlara istihdam ortamı hazırlanması amacıyla oluşturulan proje ilçede büyük ilgi gördü. Bilgilendirme semineri sonunda katılan kadınlara kitap ve broşür hediye edildi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement