Kadınlardan Büyükşehir'in Müzelerine Yoğun İlgi - Son Dakika
Yerel

Kadınlardan Büyükşehir'in Müzelerine Yoğun İlgi

Kadınlardan Büyükşehir\'in Müzelerine Yoğun İlgi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, belediyenin Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı müzelerini 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla girişleri ücretsiz yaptı.

09.03.2015 11:21

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, belediyenin Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'na bağlı müzelerini 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla girişleri ücretsiz yaptı.

Göreve geldiği günden beri kadınların her alanda güçlenmesi için çalışmalarına devam eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, şehrin kadın dostu bir kent olması noktasında çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolasıyısıyla hafta boyunca Büyükşehir Belediyesi tarafından çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Etkinlik çerçevesinde ayrıca belediyeye bağlı 6 müzenin girişleri kadınlara ücretsiz yapıldı. Çocuklarını da yanına alan bir çok kadın, müzelere akın etti.

Gaziantep'in mili mücadele döneminin anlatıldığı Gaziantep Kahramanlık ve Panorama Müzesi, kentin yöresel mutfağının ve mutfak eşyalarının tanıtıldığı Emine Göğüş Mutfak Müzesi, dünyanın bir çok ülkesinden 1700-1970'li yıllara ait oyuncakların sergilendiği Oyun ve Oyuncak Müzesi, Türkiye'nin ilk Turizm ve Tanıtma Bakanı Ali İhsan Göğüş'ün kişisel eşyalarının sergilendiği Ali İhsan Gögüş Müzesi ve Gaziantep Araştırmaları Merkezi, şehrin kültürünü anlatan Bayazhan Kent Müzesi ve Bey Mahallesi nüfusuna kayıtlı Atatürk ve Cumhuriyet döneminde kentin anlatıldığı Atatürk Anı Müzesi'ni bir günde yaklaşık 3 bini kadın olmak üzere 5 bin 470 kişi ziyaret etti.

Öte yandan müzeler, Pazartesi hariç 08.00-17.00 saatleri arasında ziyaretçilerini bekliyor. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kadınlardan Büyükşehir'in Müzelerine Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement