Kalay, İhh Yardım Tır'ını Uğurladı - Son Dakika
Yerel

Kalay, İhh Yardım Tır'ını Uğurladı

Kalay, İhh Yardım Tır\'ını Uğurladı

AK Parti Bartın Belediye Başkan adayı Dr. Seyfettin Kalay, İnsani Yardım Vakfı’nca (İHH) Suriye’ye acil ihtiyaç malzemesi götürecek olan yardım TIR’ını uğurlama programına katıldı.

26.02.2014 18:53

AK Parti Bartın Belediye Başkan adayı Dr. Seyfettin Kalay, İnsani Yardım Vakfı'nca (İHH) Suriye'ye acil ihtiyaç malzemesi götürecek olan yardım TIR'ını uğurlama programına katıldı.

Uğurlama programına AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan, AK Parti İl Başkanı Yardımcısı Hasan Aydın, AK Parti Belediye Meclis Üyesi adayları İlker Camcı, Cahit Kemik, Emrah Ulupınar, SP Bartın Belediye Başkan adayı Mücahit Mekeç ve İHH yetkilileri katıldı. İHH 'Komşuluk Hakkı İçin' ve 'Sana İhtiyacım Var' kampanyaları kapsamında Suriye'deki ihtiyaç sahipleri için 500 TIR'lık bir kampanya başlatılmıştı. Bartın İHH ekipleri kampanyaya destek vermek için Valilik binası önünde bir TIR'lık acil ihtiyaç malzemeleri toplandı. Toplanan yardım malzemeleri araca yerleştirildikten sonra Bartın İHH yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, "Bugün burada toplanmamızın amacı İHH yardım TIR'ının Suriyeli kardeşlerimize yardımı konusudur. 2011 yılında başlayan ve yaklaşık 3 yıldır acıların yaşandığı Suriye'deki insani krizin boyutu rakamlarla ifade edilemeyecek kadar bir dramı yansıtıyor. Milyonlarca insanın yerinden edildiği en temel ihtiyaçlarının karşılanamaz durumda olduğu bölgede yıkım ve katliamlar devam ediyor. 5 Milyondan fazla Müslüman kardeşimiz muhacir durumunda 2 milyondan fazla kardeşimiz evlerini barklarını terk etmiş durumdadır. Mağdur olanlar Türkiye'de dahil bir çok ülkeye göç etmiş durumdadır. Resmi rakamlara göre, 150 binden fazla kardeşimiz katledildi" dedi.

Daha sonra Yardım TIR'ı yapılan dualarla uğurlandı. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kalay, İhh Yardım Tır'ını Uğurladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement