Kamu Görevlileri İşaret Dili Kursundan Geçti - Son Dakika
Yerel

Kamu Görevlileri İşaret Dili Kursundan Geçti

Kamu Görevlileri İşaret Dili Kursundan Geçti

Mersin'in merkez Mezitli ilçe Müftülüğü ile İlçe Halk Eğitimi Merkezi'nin ortaklaşa yürüttüğü, işitme engelliler ve iletişim kurmayı kolaylaştıran 'İşaret Dili' kursunu tamamlayan 17 kamu personeli sertifikalarını aldı.

03.04.2013 15:24

Mersin'in merkez Mezitli ilçe Müftülüğü ile İlçe Halk Eğitimi Merkezi'nin ortaklaşa yürüttüğü, işitme engelliler ve iletişim kurmayı kolaylaştıran 'İşaret Dili' kursunu tamamlayan 17 kamu personeli sertifikalarını aldı.

Mezitli Ayşe Arslan Cami'nde düzenlenen sertifika törenine, Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, İlçe Müftüsü Nusret Karabiber, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Nenni, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Usta ve kursiyerler katıldı.

Törende konuşan İlçe Müftüsü Nusret Karabiber, "Yanımıza gelen engelli vatandaşlarımız bize fetva soruyorlar. Ancak görevli memurlarımız bu kişilere onların anlayacağı muntazam bir şekilde cevap veremiyordu. Bu kurs sayesinde işitme engeli olan vatandaşlarımıza çok daha iyi bir hizmet vermiş olacağız. Öncelikli olarak din görevlileri için açılan ve ağırlıklı olarak din görevlilerin katıldığı işaret dili kursuna görülen lüzum ve ihtiyaç üzerine sağlık personeli de dahil olmuştur" dedi.

Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu ise genel hayatın akışı içerisinde kendilerinin bütün düzeni sağlıklı insanların mantığı, anlayışı ve ihtiyacı üzeri kurduğunu, engelli vatandaşların ihtiyaçlarını unuttuklarını ifade ederek, "Ancak şunu unutmamalıyız ki, çevremizde pek çok bedensel ve zihinsel engelli insan var. Bu insanların en rahat şekilde yaşamasını ve bütün hizmetlerden yararlanmasını sağmamız gerekir. Şehircilikle ilgili bir takım planlar yaparken onların da bu hizmetlerden en kolay şekilde yararlanması gerektiğini unutmamız gerekir. Mezitli olarak İlçe Müftülüğümüz ve Halk Eğitim Merkezimiz başta olmak üzere dezavantajlı kişilerin de hizmetinde olduğumuzu hatırdan çıkarmıyor, onlara yönelik çalışmalara yöneliyoruz" diye konuştu.

Mezitli'nin hep farklı hizmetleri ve yenilikleri ile gündeme geldiğini vurgulayan Kıcıroğlu, "İlçe Müftülüğümüz din görevlilerine yönelik sadece işaret dili kursu açmaya öncelik etmedi. Dini ve sağlık kurallarına uygun kurban kesimini öğretmeye yönelik kurban kesim hizmetleri kursu ve özellikle bayan yıkayıcı yetiştirmek üzere cenaze yıkama hizmetleri kursu farklı ve yenilikçi kurslarımızdan ilk akla gelenleri. Mezitli'de, Suriyeli çok sayıda göçle gelen konuklarımız var. Suriyeli misafirlerimize yönelik bazı camilerimizde din görevlilerimiz cuma hutbelerinin Türkçe'sini okuduktan sonra Arapça'sını da okuyarak Suriyeliler'in Cuma namazlarını tam eda etmelerini sağlıyorlar. Yine Suriyeliler'e yönelik İlçe Halk Eğitim Merkezi'nden Türkçe kursu alan sayısı 500'e yaklaştı. Mezitli İmam-Hatip Lisesi ile Muhittin Develi Ortaokulu'nda Suriyeli öğrenciler ile bizim öğrencilerimizi karşılıklı olarak Türkçe, Arapça, İngilizce öğrenmelerini kolaylaştırmak için kaynaştırma eğitimine tabi tutuyoruz. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzün görme engellilere yönelik kurduğu bilgisayar laboratuvarında da görme engelliler bilgisayar okur-yazarlığı öğrenerek görevlerinde terfi imkanını açmış olduk" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından İlçe Müftüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü'nden kursa katılıp kursu bitiren 17 kamu personeline sertifikaları verildi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kamu Görevlileri İşaret Dili Kursundan Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement