Kan Ver Hayat Kurtar' - Son Dakika
Yerel

Kan Ver Hayat Kurtar'

Kan Ver Hayat Kurtar\'

Kilis Kızılay Kan Merkezi Müdürlüğü tarafından başlatılan ‘Kan ver Hayat Kurtar’ kampanyasına Kilis Kuyumcular ve Sarraflar Odası üyeleri, her 3 ayda bir kan vererek destek oldu.

05.02.2014 10:34

Kilis Kızılay Kan Merkezi Müdürlüğü tarafından başlatılan 'Kan ver Hayat Kurtar' kampanyasına Kilis Kuyumcular ve Sarraflar Odası üyeleri, her 3 ayda bir kan vererek destek oldu.

Kilis Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı Zafer Bilik, her 3 ayda bir geleneksel olarak devam ettirdikleri 'Kan ve Hayat Kurtar' kampanyasının sürdüğünü belirterek, "Her 3 ayda bir kuyumcu esnafımız kan veriyor. 'Kan ve Hayat Kurtar' kampanyasına tüm Kilis halkını davet ettik. Sadece kuyumcu esnafı değil, toplumun çeşitli kesimlerinden kişilerin kan vermesini istedik. Kan vermek hem sağlık açısından faydalı hem de verilen kan hayırdır. 3 ay önce kan vermiştik. 3 ayın dolması ile birlikte yeniden esnaf olarak kan veriyoruz. Amacımız toplumun tüm kesimlerinin kan vermek için teşvik etmektir. Kan vererek, hayat kurtarmak önemlidir. Unutulmaması lazım ki bir gün herkese bu kan lazım olabilir. Sivil toplum örgütü olarak, toplumun tüm kesimlerini kan vermeye çağırıyoruz" dedi.

Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Zeynep Oya Erdem, Kilis'te uzun süreden beri 'Kan Ver Hayat Kurtar' kampanyasının sürdürdüklerini belirterek, "Resmi kurumlar, sivil toplum örgütleri, esnaf odaları başta olmak üzere toplumun çeşitli kesimlerinden kampanyamıza destek veriliyor. Verilen kanlar, ihtiyaç duyulması halinde kullanılıyor. Kime ne zaman kan ihtiyacı olacağı belli olmaz. Belki bize de bir gün kan gerekebilir. Kan bağışında bulunan Kilis Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı Zafer Bilik ile kuyumcu esnafımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu. - KİLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kan Ver Hayat Kurtar' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement