Karaburun'da Coşkulu Kurtuluş Gecesi - Son Dakika
Yerel

Karaburun'da Coşkulu Kurtuluş Gecesi

Karaburun\'da Coşkulu Kurtuluş Gecesi

Karaburun'un kurtuluş günü kutlamaları, İzmir Olgunlaşma Enstitüsü Yarımada defilesi ve Ala-Turka Band konseriyle renklendi.

18.09.2013 14:42  Güncelleme: 14:44

Karaburun'un kurtuluş günü kutlamaları, İzmir Olgunlaşma Enstitüsü Yarımada defilesi ve Ala-Turka Band konseriyle renklendi.

Karaburun'un düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümü kutlamaları kapsamında, Ala-Turka Band grubu gece de Cumhuriyet Meydanı'nda bir konser verdi. Konser öncesinde de İzmir Olgunlaşma Enstitüsü öğrencileri, Yarımada defilesiyle sahnedeydi. Enstitü tarafından hazırlanan ve Karaburun Yarımadasının geçmişten günümüze törensel kıyafetlerini ele alan defile, büyük beğeni topladı.

Defile sonrası Enstitü Müdürü Hatice Çakır Topkaya'ya teşekkür ederek çiçek veren Karaburun Belediye Başkanı H. Serdar Yasa, "İzmir Olgunlaşma Enstitüsü'nün, kültürümüzün korunması amacıyla yaptığı bu çalışmaları önemsiyor ve destekliyoruz. Enstitü'nün Karaburun Yarımadası özelinde yapmış olduğu uzun soluklu bu örnek çalışmaya Karaburun halkı adına teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Yasa, defileyi hazırlayan Enstitü hocaları ve öğrencileriyle birlikte toplu fotoğraf da çektirdi.

Defile sonrasında Ala-Turka Band grubu sahne aldı. Türk Müziğinden geniş bir repertuvarı seslendiren gruba, izleyiciler de zaman zaman eşlik etti. Konser bitiminde Başkan Yasa, grup üyelerine tek tek teşekkür etti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karaburun'da Coşkulu Kurtuluş Gecesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement