Karaisalı'nın Yeni Biberi Görücüye Çıktı - Son Dakika
Yerel

Karaisalı'nın Yeni Biberi Görücüye Çıktı

Karaisalı\'nın Yeni Biberi Görücüye Çıktı

Salçalık biberi ile ünlü Karaisalı ilçesinde ıslahı yapılan yeni biber düzenlenen tarla günü ile tanıtımı yapıldı.

03.09.2013 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Salçalık biberi ile ünlü Karaisalı ilçesinde ıslahı yapılan yeni biber düzenlenen tarla günü ile tanıtımı yapıldı.

Çakallı Köyü'nde gerçekleştirilen tarla gününde Karaisalı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Tunaz, Alata Bahçe Kültürleri MüdürüDr.Davut Keleş, Proje Müdürü Dr. Hasan Pınar'ın yaptığı açış konuşmalarından sonra kürsüye gelen İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hamit Aygül, yaklaşık 300 bin dekar alanda sebze üretimini yapıldığını belirterek, "Akdeniz mutfağının vazgeçilmez olan kaliteli yağ içeriğine sahip, meşhur Karaisalı salçalık biberimiz ilişmiz genelinde 10 bin dekar alanda, yoğun olarak da Karaisalı çevresinde yetiştirilmektedir" dedi.

Aygül, bölgenin önemli bir gelir kaynağı olan ve ilçenin adıyla özdeşlenen biberin kalitesi ve veriminin artırılması için Bakanlığın araştırma kuruluşlarından olan Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü, Karaisalı Köylere Hizmet Götürme Birliği ve Adana İl Özel İdaresinin de katkılarıyla, 3 yıl önce,Karaisalı Salçalık Biber Popülasyonunun Seleksiyon Yoluyla Islah Projesinin başlatıldığını söyledi. Aygül, "Bu projeye İlçe Müdürlüğümüz de teknik destek vermektedir. Yapılan seleksiyon çalışmaları sonucunda oluşturulan yeni çeşitlerin bugün ilk sonuçlarını göreceğiz. Yapılan gözlemlere göre daha önce 2.5 ton olan verimin iki katına çıkartıldığı tahmin edilmektedir .Deneme çalışmaları halen Çakallı, Topaktaş ve Sadıkali köylerinde 12 çeşit üzerinde devam edilmektedir" dedi.

Konuşmalardan sonra Çakallı Köyünden İsmet Karacaoğlu'nun 5 dekara ektiği biber tarlası gezildi.

Tarla gününe Karaisalı Kaymakamı İdris Arslan, Garnizon Komutanı Üsteğmen Muhammet Mert, AK Parti Karaisalı İlçe Başkanı Ünal Işık, CHP Karaisalı İlçe Başkanı Sabahattin Karabudak,Karaisalı Ziraat odası Başlkanı Mahmut Metin, resmi kurumların müdürleri, muhtarlar ve Çakallı Köylüleri katıldı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karaisalı'nın Yeni Biberi Görücüye Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement