Karaköprü Belediyesi İlla Ölüm Bekliyor! - Son Dakika
Yerel

Karaköprü Belediyesi İlla Ölüm Bekliyor!

Karaköprü Belediyesi İlla Ölüm Bekliyor!

Şanlıurfa'nın merkez Karaköprü İlçesi'ndeki Doğan Kent Parkı'nda aydınlatma arızası giderilmediği için biri çocuk iki kişi elektrik akımına kapıldı.

09.06.2014 11:41  Güncelleme: 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçtiğimiz haftalarda Karaköprü Belediyesi'nce hizmete sunulan Doğu Kent Parkında önceki akşam elektrik akımına kapılarak yaralanan biri çocuk iki kişinin tedavisi sürüyor. Ailesi ile birlikte gittiği parkta oyun oynarken demir korkuluklara tutunduğu sırada elektrik akımına kapılan 12 yaşındaki Berfin Şimşek'in ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Parkta küçük Berfin'i kurtarmaya çalışan
3 çocuk annesi Zehra Karagöz de aynı akıma kapılarak Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesine alındı. 3 kez kalp atışlarının durduğu öğrenilen anne Zehra Karagöz'ün durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

KARAGÖZ: DUA ETMEKTEN BAŞKA YAPACAK BİR ŞEY YOK

Olayı anlatan Zeliha Karagöz'ün eşi Fehmi Karagöz, olay esnasında eşinin küçük kızın yere düştüğünü gördüğünü, onu kaldırmak isterken tutunduğu korkuluktaki elektriğe kapıldığını söyledi. Zeliha Karagöz'ün çağrılan ambulansla Mehmet Akif İnan Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldığı söyleyen Fehmi Karagöz, eşinin koma durumunun devam ettiğini ve iyileşmesi için dua etmekten başka çare kalmadığını söyledi.

Karagöz olayı şöyle anlattı "Çocuk demiri tutunca elektrik akımına kapılıyor. Yere düşmesi sonrası eşim Zeliha onu yerden kaldırmaya çalışırken o da akıma kapılıyor. Elektrik çarpması olduğu anlaşılır anlaşılmaz hemen şalterler kapatılıyor. Eşim ve komşumuzun kızı Berfin yerde hareketsiz iken çağrılan ambulansla hastaneye kaldırılıyor. Eşimin şu anda koma durumu devam ediyor. Üç kez kalbi durdu ve müdahale sonucu tekrar kalp atışı sağlandı. Ancak doktorlar eşimin hayati tehlikesinin devam ettiğini bana iletti."

OYUN PARKI DEĞİL ÖLÜM PARKI

Eşi ve çocuklarının vakit geçirmek için gittikleri Doğukent Parkı'nda yaşadıkları olayı anlatan Öğretmen Mahmut Şimşek ise olayın yaşanmasından hemen sonra kendisine haber edilmesi ile durumdan haberdar olduğunu belirtti. Olay yerine gittiğinde kızı Berfin ve komşusu Zeliha Karagöz'ün yerde yatıyor bir durumda gördüğünü söyleyen Şimşek, "Kızım Berfin'in oyun oynarken tutunduğu demir korkulukta kaçak elektriğe kapıldığı söylendi. Komşumuzun eşi de kızımın düştüğünü görünce onu kaldırırken o da akıma kapılmış. Kendisi de elektrik çarpması olduğunu anlamamış onunda akıma kapılması ile çevredekiler yardıma geliyor. Olay yerine hemen ambulans çağırdık sağlık görevlileri geldi komşumuzun kalbinin durduğu fark edilince ilk müdahale yapıldı. Hastaneye kaldırıldı" dedi.

'ADALET İSTİYORUZ'

Olayda sorumluluğu bulunan ve tedibir almayan tüm yetkililerden ve kurumlardan şikayetçi olduğunu kaydeden Şimşek, 'Hiçbir suçu ve günahı olmayan kızım ve komşumuzun bu duruma gelmesinde sorumluluğu bulunanlardan şikayetçiyim' diye konuştu.

Soruşturmanın ancak kendilerinin karakola şikayet etmesi sonrası başladığını belirten Şimşek, "Ancak bu durumun sorumlularının adalet önünde hesap vermesini istiyoruz. Olay sonrası hiçbir yetkili bizlere ulaşmadı. Daha kendimiz karakola gidip şikayette bulunduk. Ardından savcıların doktorlarla görüştüğünü öğrendik" şeklinde konuştu.

'ÖRTBAS EDİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ'

Hiçbir yetkilinin kendilerine ulaşmadığını buna karşılık olayın örtbas edilmesine izin vermeyeceklerini kaydeden Şimşek, "Bu nasıl iştir ki daima su ile teması olan bir parkta elektrik kaçağının olup olmadığı kontrol edilmez. Vatandaşlar daha öncede küçük çarpmalarının yaşandığını ve park görevlisine bildirildiğini söylüyor. Fakat bu güne kadar hiçbir görevli harekete geçmemiş. Olay sonrası DEDAŞ'tan bir ekibinin parka giderek incelemelerde bulunduğunu öğrendik. Yani birileri canından olunca mı işler düzelecek. Anlamakta güçlük çekiyoruz. Ben şikayetçiyim zaten konuyu da savcılığa ilettik. Ve bu olaydan sorumlu herkesten hesap sorulmasını istiyoruz" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Karaköprü Belediyesi İlla Ölüm Bekliyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement