Karikatürist Prof. Atila Özer Müze Evi Törenle Açıldı - Son Dakika
Yerel

Karikatürist Prof. Atila Özer Müze Evi Törenle Açıldı

Karikatürist Prof. Atila Özer Müze Evi Törenle Açıldı

Tepebaşı Belediyesi tarafından karikatürist Prof.

24.04.2013 14:30

Tepebaşı Belediyesi tarafından karikatürist Prof. Atila Özer'i anma etkinlikleri çerçevesinde hazırlanan müze evi törenle açıldı.

Vicdan Bulunmaz, eşi Prof. Atila Özer'in çalışmalarının müzeye dönüştürüldüğü evde bir açıklama yaptı. Eşinin çalışmalarından herkesin faydalanmasını istediğini söyleyen Özer, "Eşimin karikatürleri herkes tarafından görülsün ve herkes faydalansın istedim. Dünya Karikatür Müzeleri toplantısında Atila Özer'in doğum günü olan 3 Nisan, Dünya Karikatür Müzeleri Günü olarak kabul edildi. Bu da bizim için büyük mutluluk" şeklinde konuştu.

Açılışa katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ise, Atila Özer'in eserlerinin gelecek kuşaklara bu evde aktarılacağını söyledi. Büyükerşen, " Eskişehir'de özelliği olan özel bir müze. Atila, Eskişehir'de yetişmiş ve uluslararası yayınlarda karikatürleri yer alan bir sanatçımızdı. Atila aramızdan erken ayrıldı. Ayrıca Eskişehir adına yeni bir müzecilik anlayışı kazandırılmış oldu. Muhterem eşine şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Eskişehir Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay ise "Vicdan Hanım'ı tebrik ediyorum. Tümüyle kendi çabasıyla oluşturduğu bir müze oldu. Bir insan kültür hayatına bu kadar güzel katkıda bulunabilir, emeklerine sağlık" diye konuştu.

Açılış törenine CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, ünlü karikatürist Turhan Selçuk'un eşi Ruhan Selçuk, Eskişehirli karikatüristler ve çok sayıda davetli katıldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karikatürist Prof. Atila Özer Müze Evi Törenle Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement