Karne Alacak Öğrenci Ailelerine Tavsiyeler - Son Dakika
Yerel

Karne Alacak Öğrenci Ailelerine Tavsiyeler

Denizli Devlet Hastanesi Çocuk Psikiyatri Uzmanı Dr.Ardıç."Ebeveylerin, karnesinde zayıf olan çocuğa kötü davranmaması karnesi iyi gelene ise pahalı hediyeler almaması gerekiyor".

13.06.2013 18:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Denizli Devlet Hastanesi Çocuk Psikiyatri Uzmanı Dr. Ardıç:

"Ebeveylerin, karnesinde zayıf olan çocuğa kötü davranmaması karnesi iyi gelene ise pahalı hediyeler almaması gerekiyor"

Dr. Ardıç, gazetecilere açıklamasında, ailelerin, okul yıllarının başından itibaren çocuklarına başarı veya başarısızlığının, öncelikle kendi yaşamları için önemli olduğunu uygun şekilde anlatmasının önemine dikkati çekti.

Çocuğun okul yaşamının, aileler tarafından takip edilmesi gerektiğini ifade eden Ardıç, şunları kaydetti:

"Bunu gerçekleştirmenin yolu da yargılamadan, hemen çözüm üretmeye ya da akıl vermeye çalışmadan, çocuğun kendileriyle rahatlıkla konuşabileceği, sorunlarını paylaşabileceği ve gerektiğinde yardım isteyebileceği aile ortamını yaratmaktan geçiyor. Böylece anne babalar, çocuğun okul yaşamı ya da derslerle ilgili yaşayabileceği zorlukları zamanında fark edip, öğretmenlerle ilişkiye geçerek, çocuğun ihtiyaçları doğrultusunda olumsuz bir karneyle karşılaşmadan önce önlem alma şansını yakalayabilmektedir. Ayrıca ebeveylerin, karnesinde zayıf olan çocuğa kötü davranmaması, karnesi iyi gelene ise pahalı hediyeler almaması gerekiyor."

Ardıç, çocuğun okulda kazandığı disiplini devam ettirmesi için yaz okulunun faydalı olacağını sözlerine ekledi. - Denizli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Karne Alacak Öğrenci Ailelerine Tavsiyeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement