Kars Valisi Şehit ve Gazi Aileleriyle İftar Yemeğinde Buluştu - Son Dakika
Yerel

Kars Valisi Şehit ve Gazi Aileleriyle İftar Yemeğinde Buluştu

Kars Valisi Şehit ve Gazi Aileleriyle İftar Yemeğinde Buluştu

Kars Vali Eyüp Tepe, iftar yemeğinde şehit ve gazi aileleriyle bir araya geldi.

30.07.2013 12:46

Kars Vali Eyüp Tepe, iftar yemeğinde şehit ve gazi aileleriyle bir araya geldi. Vali Tepe, eşi Emine Tepe ile birlikte bütün masaları tek tek gezerek şehit ve gazi yakınlarıyla yakından ilgilendi.

Öğretmenevi Salonu'nda düzenlenen yemeğe, bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere Kars'a gelen uzun yıllar Kars Vali yardımcılığını yürüten ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na müsteşar yardımcısı olarak atanan Doğan Demirdaş'ta katıldı.

Kars Valisi Eyüp Tepe, yaptığı konuşmada; "Biz dün şehit verdik. Bugünde verdik. Yarında eğer gerekiyorsa hep beraber şehit olmaya hazırız. Bunu sizlerin de burada teşrifleriyle bütün düşmana, dosta göstermiş oluyoruz" dedi.

Yemekte konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Doğan Demirdaş, ramazanın birçok değerin birlikte paylaşıldığı ay olduğunu söyledi.

Demirdaş; "Bir çok değerlerin beraber paylaşıldığı, sofraların paylaşıldıkça daha da güzelleştiği bir ay. Kars ve Sarıkamış, şehitlerimiz, şehit yakınlarımız gazilerimiz için çok müstesna bir yer. Ülkemizin ve vatan toprağının her bir köşesi elbette çok müstesna ama burada ayrıca bildiğiniz gibi Sarıkamış şehitleri de yatıyor. 90 bin şehidin toprağa karlara düştüğü bir il sınırları içerisindeyiz. Bizde bugün Kars'ta Sayın valimizin davetiyle buradayız. Bu güzel atmosferi paylaşıyoruz. Kendilerinin duygularını, hissiyatlarını alıyoruz. Bizde bu güzel tabloda bir renk olmaya gayret gösteriyoruz" diye konuştu.

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş'ta; "Ecdadımızın bize bırakmış olduğu bu güzel toprakları, bu pahalı toprakları ve güzel bayrağımızı her zaman savunmaya, hep birlikte şehit olmaya, gazi olmaya hazır olduğumuzu gösteriyor. Bu şekilde de yetiştik. Bu yemeğe, bu programı biz anlamlı buluyoruz" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından yemeğe geçildi. Yemek sonrasında Kars Valisi Eyüp Tepe, eşi Emine Tepe, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, eşi Nurhayat Bozkuş, tek tek şehit ve gazi ailelerin oturduğu masaları ziyaret ederek sohbet etti. Şehit ve gazi ailelerinin sorunları dinlendi. Çözüm yolları konuşuldu.

Öte yandan İftar yemeğe, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Bozoğlu da katıldı. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kars Valisi Şehit ve Gazi Aileleriyle İftar Yemeğinde Buluştu - Son Dakika


Advertisement